AKTUÁLIS
#Ölelés nap
#Kisvárda
Kisvárdán mindenkinek jutott egy csupaszív ölelés
​Az ölelés világnapja egy amerikai kezdeményezés hatására honosult meg világszerte. Az ölelés nap célja az érzelmek nyílt kitárásának ösztönzése, a szeretet kimutatása olyan ölelésekkel, amelyeket mindkét fél akar. Számos országba ünneplik, különböző dátumokon. Hazánkban kétszer is megtalálhatjuk a naptárban, nyáron és ősszel.

Kisvárdán a Free Hugs nevű flashmob keretén belül ingyenes ölelést lehetett kérni és adni a villámcsődület résztvevőinek, jellemzően a település iskoláiból érkező gyerekeknek és kísérőiknek. Hogy miért olyan fontos az egyik legegyszerűbb emberi gesztus? Mert ezáltal mutatható ki leginkább a szeretet - mondták a szervezők.

A világnap célja felhívni a figyelmet az érzelmek felvállalására és a szeretet kimutatására. Fontosnak tartják ugyanakkor, hogy tisztelni kell a másik felet azzal, hogy csak akkor öleljük meg, ha ő is akarja.

Az ölelés tudományosan bizonyított jótékony hatásain túl, az egyik legszebb formája annak, hogy kifejezzük szeretetünket a másik fél felé. Kellemes, jóleső érzés, nyugtató és szeretettel teli. Az ölelés igazán nem kerül semmibe, sok esetben könnyen adjuk és kapjuk. Ölelünk bánatunkban, örömünkben, együttérzésünkben, találkozáskor, búcsúzáskor.

Az eseményt a Segítő Kezek az Elesettekért alapítvány szervezte. Vezetője, Lengyel Tímea elmondta, hogy közel 500 gyereket tudtak így megszólítani. Örömmel vette, hogy sok felnőtt is csatlakozott a villámcsődülethez. Elmondta, hogy nem kis meglepetésre a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is megjelent, aki több, a békét szimbolizáló papírgalambot is kötött a tér egyik fájára.

Az alapítvány vezetője úgy véli, hogy a béke egy mosollyal kezdődik.