KÉK FÉNY
Kisvárda közelében az út szélén hagyták a súlyosan megvert férfit
A férfi csak a szerencsének köszönheti az életét. A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 19-én csoportosan elkövetett rablás bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban elrendelte egy anya és két fia bűnügyi felügyeletét szeptember 19-ig.

A sértett Facebook-on ismerkedett meg T-né B.M.S. gyanúsítottal. Érzelmi kapcsolat alakult ki köztük, a férfi erotikus tartalmú felvételeket készített az asszonyról. Amikor T-né B.M.S. meg akarta szakítani a kapcsolatot a férfival, az megfenyegette, hogy nyilvánosságra hozza a róla készült fényképeket.

Erre az asszony május 16-án éjszakára találkozót beszélt meg a férfival Székely közelében, ahová magával vitte két fiát (T.A. és T.L. gyanúsítottakat) is. A megalapozott gyanú szerint amikor találkoztak, a két fiú kiráncigálta a férfit az autójából, bántalmazni kezdték, majd anyjuk utasítására elvették a mobiltelefonját, pendrive-ját és övtáskáját a benne lévő készpénzzel együtt. Ezután a sértettet műanyag gyorskötözővel megkötözték, majd Kisvárda közelében az út szélén kitették és magára hagyták. A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, de fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elérhetetlenné válnának, megszöknének vagy elrejtőznének a nyomozó hatóság elől, illetve megnehezítenék a bizonyítást. A bíróság szerint azonban ennek megakadályozása és jelenlétük biztosítása érdekében nem szükséges az ügyészség által indítványozott, legszigorúbb kényszerintézkedés – a letartóztatás - alkalmazása, hanem elegendő esetükben a bűnügyi felügyelet elrendelése is.

- FrissMédia -