18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#hajléktalan
#ittasság
#börtön
#ügyészség
#élettárs
Késelés Nyíregyházán: a hajléktalan nő nem vette észre, hogy élettársa megszúrta
Nyíregyházán tavaly nyáron egy 67 éves ittas férfi közepes erővel megszúrta 40 éves élettársát annak köldöke alatt. A nő viszont annyit ivott, hogy fel sem tűnt neki a szúrás. Öt nap múlva életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Jól mondják, hogy az ital nyomorba dönt, és elveszi az ember eszét. Az eset Nyíregyházán, a Petőfi parkban történt. Az ügyészség most életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a hajléktalan férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság 7 év fegyházbüntetésre ítélje a vádlottat abban az esetben, ha beismeri a bűncselekmény elkövetését és nem kéri tárgyalás tartását.

A férfi, nem tudni, miért szúrta meg élettársát. Előbb jelentős mennyiségű bort fogyasztott, majd szalonnázni akart. Elővette a szalonnát és a kést, és egy idő után előzmény nélkül a kést élettársa ellen fordította. Közepes erővel, köldök alatt megszúrta a nőt. A pár ezután a közeli padon nyugovóra tért. A nő másnap enyhe hasfájást és vérzést észlelt a hasán. Bement a nappali melegedőbe, ahol bekötözte a sebet.

Ezt követően a 40 éves nő pontosan nem meghatározható napig a hasi sérüléssel élte az életét, mígnem az egyik nap olyan súlyos hasi görcsök léptek fel, hogy megijedt, s egyből a kórházba ment, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Ekkor a nőnek már jelentős vérvesztesége volt, és fertőzések alakultak ki nála. Úgy tudjuk, hogy a nyomozók egy másik hajléktalan szállón, a fürdőnek kialakított konténerben találtak véres ruhákat. A 40 éves hajléktalan nő több, mint két hónapig volt kórházban.

Élettársa a nyírbátori férfi egyébként több, mint 10 évet ült korábban fegyházban halált okozó testi sértés miatt. Büntetéséből 2009-ben szabadult, ekkor lett hajléktalan. Nyíregyházán élt az utcán, amikor szorosabb kapcsolatba került a 40 éves nővel.

A szúrás a nő hasüregébe hatolt, életveszélyes volt, de a nő szerencsére 2-3 hónap elteltével meggyógyult.

A 67 éves vádlottnak az ügyészség által indítványozott hét évet teljes egészében le kell töltenie, mindenféle kedvezményből automatikusan kizáródik, mivel erőszakos többszörös visszaesőnek számít.

A férfi szabadlábon védekezik. Úgy tudjuk, hogy az eset óta nem veheti igénybe a hajléktalanellátó intézményeket, súlyos házirend megsértés miatt. Információink szerint a férfi egyébként súlyos beteg és a rendőrök már két hete nem találják. Úgy tudjuk, hogy a nő visszament a volt élettársához.