Foci VB 2018
Katar 2022
KATARtikus élmény a vébén
A köszönőemberektől a hangulatig - Az InfoRádió Világszám című adásában dr. Kiss Róbert Richard tudósított Katarból.

Metro - this way, vagyis errefelé van a metró, ez az út, amerre mennie kell a turistáknak, mondják órákon át hangosbeszélőből azok az emberek, akiknek konkrétan az a munkájuk, hogy navigálják a turistákat. Vannak úgynevezett köszönőemberek is, akik csak köszöntik a turistákat Katarban.

Rengetegen dolgoznak itt, 220 milliárd dollárba került összesen a világbajnokság a fejlesztésekkel együtt. Elképesztő összeg, ha összehasonlítjuk, több mint 2 évig egész Magyarország összes megtermelt pénzét ide belapátolhatnánk, akkor tartanánk itt körülbelül.


A világ minden tájáról jöttek segítőemberek, művészek, táncosok, zenészek. Épült 3 metróvonal, 6 új stadion, kettőt felújítottak.

A szállás elég drága, ellenben ingyenes a tömegközlekedés, a taxi olcsó. A reptérről bejutni a belvárosba durván 5000 forint. Az üdítők, az ételek sem kifejezetten drágák.

Az összes felhőkarcolót megvilágítják este, a látvány hihetetlen, s minden a fociról szól, amellett, hogy az arab kultúrát bemutatják a világnak.

A vendégmunkások keresetét, a legjobb kiállításokat, a bejutási nehézségeket, a barátságos fogadtatást bemutatja a Világszám című műsor, amelyetide kattintva tud elérni.

- FrissMédia -