AKTUÁLIS
#karriernap
#nyíregyházi egyetem
Karriernap a Nyíregyházi Egyetemen
Román István kormánymegbízott nyitotta meg a május 15-i karriernapot, mely immár a 13. volt. A számos kiállító között ott volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is, a foglalkoztatási főosztály munkatársai hasznos tanácsokkal szolgáltak az álláskeresőknek.

A rendezvény Vassné Dr. Figula Erika rektor köszöntőjével kezdődött, majd a hallgatók sportos bemutatója után a kormánymegbízott szólalt fel. aki megnyitójában visszaemlékezett a Nyíregyházi Főiskolán eltöltött éveire. Ezután Szabolcs-Szatmár-Bereg megye munkaerő-piaci helyzetéről szólva elmondta, hogy az elmúlt időszakban rengeteg pozitív változásnak lehettünk tanúi. Folyamatosan csökkent a munkanélküliek száma, tavalyhoz képest újabb 4,1%-os csökkenés tapasztalható az év első négy hónapjában.

A foglalkoztatottak száma ezzel párhuzamosan tovább emelkedik, 2017-ben elérte a 244 000 főt. Ez 14 ezerrel több, mint 2016-ban, és 64 ezerrel több a 2010-es adatokhoz képest. A jövőre utalva Román István elmondta, hogy a kormányhivatal a GINOP programokon keresztül 2018-ban mintegy 10 000 fő foglalkoztatását és képzését segíti elő.

A megnyitó után az érdeklődők nem csupán a kiállítók lehetőségeit térképezhették fel, hanem előadásokat hallgathattak meg, illetve a folyamatos programokon tesztelhették magukat állásinterjús szituációkban. Emellett sok hasznos tanácsot kaphattak a jobb elhelyezkedés érdekében.