KULTÚRA
Fesztivál
Június második felében Kisvárdára figyel a színházi világ
Immáron 32. alkalommal adnak egymásnak randevút a magyar színházak, hogy verseny-előadásaikkal elvarázsolják a nagyérdeműt és a szakmai zsűrit. A Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiválja június 19-től 27-ig tart majd. A szervezők azt ígérik, hogy a 2020-as találkozó a minőség, a partnerség és az ifjúság fesztiválja lesz.

A szervezők a versenyprogramokba igyekeznek felvenni a határon túli színházak kiemelkedő értéket képviselő előadásait, aminek része, hogy figyelemmel kísérik a színházak közötti együttműködést és annak eredményeit.

Persze az újdonságok mellett a hagyományokból táplálkozva a felnövekvő nemzedék bevonása is fontos a színházi életbe. Ennek apropóján a fesztivál ideje alatt úgynevezett ifjúsági övezetet is kialakítanak majd, ami része a Hallgatói Minifesztiválnak, ahol a hallgatói és társulati zenekarok koncertjei szórakoztatják a közönséget.

Természetesen lesznek különféle workshopok és Sardar Tagirovsky előadó-művészeti és Kovács Dezső (Gyürky Katalin, Szabó Réka) szakírói mesterkurzusa.

A Fesztivál fővédnöke idén Kovács Zoltán, Magyarország nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára lesz.

- FrissMédia -