Tudomány és Technika
#iPad
#könyv
Jé, a könyveket lapozni kell?
Angliában a tanárok szerint sokan úgy kerülnek az iskolába, hogy az is meglepetést okoz nekik, hogy a könyveket lapozni kell.

A modern technológia térhódításával egyre több családban szorítja ki a hagyományos, nyomtatott könyveket az iPad, a Kindle és az okostelefon, így egyre több gyerek kerül be úgy az oktatásba, hogy első élménye az irodalommal ezekhez a készülékekhez vezethető vissza. A tanárok szerint ez a jelenség már az óvodákban és az általános iskolákban is megfigyelhető, volt olyan, hogy egy gyermek felkapott egy könyvet, és ahelyett, hogy lapozta volna, az okoskészülék kijelzőjéhez hasonlóan próbálta meg azt kezelni.

„Egy könyv közös olvasásával olyan élményhez jutnak a családok, amely értékes pillanatokkal gazdagítja őket” – mondta egy pedagógus a témáról tartott angliai konferencián. Az ebook-olvasók és iPadek hiába csodálatos készülékek, mégsem adják vissza a könyvek illatát, azokat az apró élményeket, amiket a lapok között felejtett emlékek - mint például egy vonatjegy vagy egy blokk - adhatnak az olvasónak.