KULTÚRA
#Arnold Schwarzenegger
#Utóhatás
#megtörtént esemény
#bemutatják
Itthon is bemutatják Schwarzenegger felkavaró drámáját
Érkezik a mozikba az Utóhatás című alkotás, amelyet az évezred egyik legszörnyűbb légikatasztrófája inspirált

Június 1-től lesz látható a hazai mozikban Arnold Schwarzenegger legújabb filmje: az Utóhatás (Aftermath)című produkció, amelyben az akciósztár komorabb és drámaibb arca mutatkozik meg. A filmben Schwarzenegger egy a családját elvesztő, megtört apát alakít, aki képtelen belenyugodni a történtekbe.

A megtörtént eseményeken alapuló történetben az építőipari munkás, Roman Melnik már nagyon várja, hogy felesége és várandós lánya hazaérkezzen Kijevből. A reptéren azonban a lehető legszörnyűbb hírt kapja: egy szerencsétlen baleset miatt a gép összeütközött egy másikkal és lezuhant. A végzetes hibát elkövető légi irányító, Jake élete szintén összeomlik: házassága válságba kerül, a fenyegetések miatt új nevet kénytelen felvenni és más államba költözni. A légitársaság pénzzel próbálja kárpótolni a feldolgozhatatlan tragédiával szembesülő Romant, miközben új személyazonosság mögé igyekszik elrejteni a légi katasztrófát okozó mulasztás felelősét. Roman azonban nem tud megnyugvást találni, és a mérhetetlen gyász hamarosan egy teljesen új érzésnek adja át a helyét: a bosszútól fűtött haragnak. Az Utóhatás előzetese:



Az idén 70 éves Schwarzenegger, aki kormányzói kitérője után újra aktívan filmez, ezúttal Darren Aronofsky produceri keze alatt készült amerikai független film főszerepében tűnik fel a mozivásznon. A légi irányítót az eddig jellemzően mellékszerepekben feltűnő Scoot McNairy alakítja, a férfi feleségét Maggie Grace játssza, aki Liam Neeson lányaként lehet ismerős a mozinézőknek, az Elrabolva-filmekből. A forgatókönyvet az Ellenségszkriptjéért is felelős Javier Gullón írta, a rendezői székben Elliott Lester ült.

A felkavaró filmdráma a Bodeni légi katasztrófaként elhíresült tragédia eseményeit és nem kevésbé megrázó következményeit dolgozza fel. Az Überlingen feletti légtérben 2002. július 1-jén bekövetkezett repülőgép-szerencsétlenség során a baskír légitársaság utasszállító repülőgépe a fedélzetén 47 iskoláskorú gyermekkel, 10.000 méteres magasságban összeütközött egy teherszállító repülővel. Németország történetének legsúlyosabb légi katasztrófájában 71 fő, mindkét gép utasai és személyzete életét vesztette, a repülőgépek roncsai 350 négyzetkilométeres területen szóródtak szét. Hosszas vizsgálatok után végül a svájci Skyguide légi irányító cég elismerte felelősséget a tragédiáért, a baleset idején ugyanis csak a szokásos kettő helyett csak egy munkatárs, a dán Peter Nielsen volt szolgálatban, aki hiányos információk birtokában hibás utasítást adott az orosz gépnek. Az áldozatok hozzátartozói közül azonban nem mindenki elégedett meg a kártérítéssel vagy pereskedéssel, az orosz Vitalij Kalojev, akinek felesége és két gyermeke is a repülőn utazott, személyesen állt bosszút a családjáért - a szerencsétlen légi irányítón.

A filmet a hazai mozikban a Pannonia Entertainment mutatja be az RTL Klub támogatásával, június 1-től országszerte a számos Cinema City moziban és artmoziban, Budapesten a Westend, Aréna, Campona és Allee mellett a Corvin moziban is vetítik, magyar szinkronnal. A rajongók számára jó hír, hogy Arnold Schwarzenegger ismét Gáti Oszkár magyar hangján szólal meg a filmben. A további főszereplők magyar hangját többek között Ralkai Zoltán, Bogdányi Titanilla, Kőszegi Ákos, Barbinek Péter adja a filmben.


Forrás: mozi.24.hu

-Friss Média-