KÉK FÉNY
Iszony, amit a lerobbant autó utasaival műveltek az útonállók
A felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája ma, január 9-én egy hónap időtartamra elrendelte M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint az elmúlt vasárnap, hajnali 3 óra körül három férfi Tiszaeszláron közlekedett személyautóval, amikor az elromlott, így az út szélére húzódtak és kiszálltak. Ekkor odaért melléjük M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsított, akik agresszívan lökdösni, majd ütlegelni kezdték a sértetteket. A fiatalkorú K.K.E. az autó mögött álló egyik sértettet többször ököllel arcon ütötte, majd a másik férfi fejét és arcát ütötte. A gyanúsítottak a harmadik férfit is ütni kezdték, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rúgták testszerte.

A sértettek azért, hogy a további bántalmazást elkerüljék, beszálltak az autóba és magukra zárták az ajtót. Ezután a gyanúsítottak a járművet kezdték el rugdosni és egy léccel ütni, közben pénzt követeltek a sértettektől.

Az erőszak és fenyegetés hatására a sértettek kidobták az autó ablakán a náluk található készpénzt, így a gyanúsítottak távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, míg a másik két férfi könnyebb sérüléseket szerzett.

A bíróság szerint, tekintettel az eljárás tárgyát képező bűncselekmények elkövetésének körülményeire, kiemelkedő tárgyi súlyára és annak úton álló jellegére, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének vagy a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenének és ezzel veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság végzése a fiatalkorú K.K.E. gyanúsított vonatkozásában nem végleges, mert ő, védője és a törvényes képviselője is fellebbezést jelentett be. M.Á. gyanúsított és védője tudomásul vette a bíróság döntését.

- FrissMédia -