NAGYVILÁG
Belföld
#katasztrófavédelem
#társasházak
#ellenőrzés
#kampány
Inkább ön menjen a tűzoltókhoz
​A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat - jelentette ki Szepesi Gábor, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője.

Az osztályvezető elmondta, hogy novemberben háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

A Társasházak napja elnevezésű országos tájékoztató kampányhoz a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tavaly csatlakozott. Szepesi kiemelte, hogy nagyon kedvezőek voltak a 2017-ben elindított akció tapasztalatai, hiszen egyre több társasház képviselője keresi fel őket. Az utóellenőrzések során tapasztalt hiányosságok elenyészőek, ami azt mutatja, hogy a megelőző, preventív célzattal tartott elellenőrzések megfelelő hatást érnek el.

Szepesi, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy megyénkben szerencsére nem volt eddig súlyosabb következménnyel járó társasház-tűz. Jellemzően a főzőeszközön ott felejtett edény, vagy egy-egy fenyőfa-tűz okozott riadalmat.

Az akció keretében, 2018. november 6. és 8. között az igazgatóság négy kirendeltségén, köztük a kisvárdain 10-től 16 óráig minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség biztosít arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:

megye

kirendeltség

cím

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

1.

Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4900 Fehérgyarmat Kölcsey u. 27.

2.

Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4600 Kisvárda Mátyás király u. 109.

3.

Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4700 Mátészalka Alkotmány u. 1.

4.

Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4400 Nyíregyháza Erdő sor 5.