KULTÚRA
#kisvárda
#tánc
Ilyen volt a káprázatos kisvárdai táncverseny! (részletes beszámoló)
Ajaki csárdás, felemelő és drámai produkció, szexis bolha, szinte minden volt az "Így táncolunk mi" gáláján Kisvárdán.


Mint korábbi cikkünkben megírtuk, a zsűri tagja, Keleti Andrea azt mondta, szívesen Kisvárdára költözne, annyira elbűvölte őt a verseny és a város. Rajta kívül Zsámboki Marcell, a Táncművészeti Egyetem docense, a „4 for dance” táncegyüttes tagjai közül Gál Sándor Áron és Bárány Kristóf, valamint az első „Így táncolunk mi” győztese, Pintérné Székely Erika döntött a díjakról.




De a döntésig még jó pár óra eltelt, és a hosszú gálán nem unatkoztunk egy percet sem. A tíz versenyző páros két-két alkalommal csillogtathatta meg tudását. Ahhoz képest, hogy állítólag csak két és fél hónapot gyakorolhattak, álomszép, látványos produkciókat láthattunk.

Kovács Zsuzsa és Kocsis Zoltán előbb tüzes latin táncukkal varázsolták el a közönséget, majd Zsuzsa laza rövidnadrágban, Zoltán farmerban precíz, dögös kontakt táncot adtak elő. Nem csoda, hogy az első helyen kívül a közönségdíjat is megszerezték. Helyi sztárok lehettek – ígérte meg Keleti Andi. A táncbajnoknő a későbbiekben is oly sok szépet és jót mondott még, hogy a legfikázóbb netes újságírónak is meglágyult volna a szíve egy percre. Keleti Andit eddig is kedveltem, de legközelebb is neki drukkolunk majd az asszonnyal, amikor a tévés celebversenyt nézzük.



Sipos Enikő és Magyar Dávid párosa lett a második. A második fellépésük rendkívül ötletes volt, Enikő egy dobozból lépett elő, majd a Kft. együttes „Bábu vagy” című számának klipjére emlékeztető jelenetsor következett, s Dávid alaposan felhúzta Enikőt, mint egy lendkerekes babát. Ötletes, szép produkciót láthattunk, a fekete tüllszoknyához egyébként ezúton gratulálunk.

A produkciók tényleg fantáziadúsak voltak. A Kazinczy-díjas újságíró kollégánk, Durucz Gabi például a mennyezetről leszállt le közénk, majd partnerével, Galambosi Krisztiánnal pontos és precíz tangóval, aztán pedig laza, könnyed és vidám előadással kápráztatták el a közönséget. A tangó előtt a szervezők elhúzták a függönyt, meglepetés volt a hintán leereszkedő táncos, így lett tökéletes az intro. A zsűrit, mint elmondták később, az nyűgözte le, hogy a tánc pontos és precíz volt, a férfiközönséget meg inkább az, amikor látványos mozdulattal Gabi párszor láttatni engedte hosszú combjait. A páros felkészülése nem ment egyszerűen, mint a tánc után levetített videóból kiderült, a csokis kekszet imádó, profi Krisztián a próbákról tizenöt percet késett, tizenöt percig majszolt valamit, negyedóráig sztorizott, majd az utolsó negyedóra maradt csak a gyakorlásra. De így is fergeteges lett az előadásuk, a harmadik helyet szerezték meg. A második tánc laza és tavasziasan üdítő volt, tele ruganyos elemekkel, nem csoda, hogy Gabit Keleti Andi a legszexisebb bolhának nevezte.



A zsűri extra díjat is adott, a korábban a Középsuli.hu piacvezető tiniportál által az Év tanárának is választott Csörszné Tar Enikő kapta Dégi Zoltánnal, akivel keringőt, majd flamencót mutatott be, s még a ruhát is ő tervezte. Enikő angolt tanít, találkoztam vele még a pedagógusdíj átadóünnepségén, elbűvölő személyiség, de ha valaki azt mondja nekem akkor, hogy így tud táncolni, tuti nem hiszem el. Remek produkció volt.

Díjat kapott Simon Kitti és partnere, Rézműves Izsák is. Együtt jártak iskolába, de akkor egy szót sem szóltak egymáshoz. Aztán mégis itt kötöttek ki, együtt. Izsák piros ruháját látva először a londoni Ritz főportása jutott eszembe, utána Harry herceg az epsoni derbyt követő fogadáson. Aztán kiderült, hogy ő a kisvárdai Patrick Swayze, bámulatosan táncol, szinte költeményt szavalt a mozgásával, még így a színpadról is szimpatikus lett. Kitti rendkívül szexi vörös-fekete ruhában érkezett a színpadra. Annyira remekül állt rajta, hogy tudtam, innentől már bármit csinál, az jó lesz. Amikor a fekete kiegészítőt igéző tánclépések közepette levette, már tapsolt a közönség. A zsűri szerint mindkét táncuk, a modern, majd ezután a szamba is rendkívül jól sikerült, felemelő és drámai volt.

Gönczné Gyarmati Krisztina és Major Tamás show-táncot, majd modern balettet adott elő, rendkívül látványosan. A fehér balettruhában szereplő páros produkciójának legjobb része szerintem az volt, amikor az igen jó erőben lévő Tamás feje fölé emelte Krisztinát. Major Tamás szülei a napokban ünneplik 50. házassági évfordulójukat, a színpadon a fiuk gratulált, mi pedig most, szeretettel. Nem kis idő.

Hajdu-Szabó Adrienn és Orosz Zsolt szambázott, majd Bökönyi csárdást adott elő. Zsolt rendőr alezredes, a szambamozdulatai is precízek, pontosak voltak, mint Colombo a nyomozásban. Adri vadul csapkodta befont haját, illett minden a kék-fehér ruhájához. A csárdás pedig hangulatos, stílusos előadás volt.

Ha már a csárdásnál tartunk Ragányné Poncsák Pálma és Gyüre Tamás ajaki csárdással kezdte a második felvonást, ez volt az egyik kedvencem. Népviseletben, hibátlanul adták elő.

Petrásné Barkaszi Zsuzsanna és Aros László nyitotta meg a versenyt, remek rumbával. Show tánc következett másodjára, lázba hozva a közönséget.

Százvai Ágnes és Schweitzer Tamás előbb tangózott, majd cha-cha-cha következett. Feszülten figyeltem, mint malac a jégen, mert az esküvőmön ugyanerre a számra táncoltunk, s végre lett összehasonlítási alapom. Hogy mi a konklúzió, azt borítsa feledés jótékony homálya. Egy biztos: Ágnes és Tamás fergetegesen jól táncolt szombat este.

Összességében rendkívül szórakoztató, színvonalas gálát láthattunk, jó ötlet volt Seszták Miklóstól annak idején, hogy ezt kitalálta. Most is a nemzeti fejlesztési miniszter volt a rendezvény fővédnöke, a védnöke pedig Leleszi Tibor polgármester. A műsort Dion Marianna vezette.

-Frissmédia-