KÖZÉRDEKŰ
Agrár
Így változik a járvány miatt az egységes kérelem beadása
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kormányzati járványügyi rendelkezések értelmében megtette a szükséges intézkedéseket, amelyekkel tagjai és munkavállalói egészségét is óvni tudja. Elmondjuk, mi változott!

A kérelmek beadásának gördülékeny lebonyolítása érdekében új szabályozásokat vezettek be, ezekről folyamatosan tájékoztatják tagjaikat a www.nak.hu oldalon.

Idén az egységes kérelmek szankciómentes benyújtása április 6. és május 15. közé esik. Az érintett kamarai tagokat a falugazdászok telefonon keresni fogják. A kamara kéri, hogy várják meg ezt a telefonhívást, és a vírus megelőzése érdekében addig ne keressék fel személyesen a falugazdász irodát! Ha április 20-ig még nem kaptak telefonon értesítést, akkor hívják központi ügyfélszolgálatot a 06-80/900-365 számon a további tennivalók ügyében.

Idén egy jelentős ügyfélkör számára lehetővé teszik, hogy falugazdászaik által, telefonon keresztüli segítségadással, személyes kontaktus nélkül, vagy rövidebb személyes ügyintézéssel is beadható legyen a kérelem.

Személyes ügyintézésre kizárólag telefonos vagy e-mailen történő előzetes időpont foglalással van lehetőség. A Kamara kéri tagjait, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek, hogy ne kelljen az irodán kívül várakozniuk, ugyanis a megelőzés érdekében az irodákba csak az ügyintézés idejére engedhetik be ügyfeleiket.

Az Egységes kérelmek beadásának időszakára még komolyabb megelőző protokollt dolgoznak ki. Minden falugazdász irodában kézfertőtlenítőket helyeztek el, naponta többször takarítanak, fertőtlenítenek, megteremtik annak a feltételét, hogy a munkatársak és az ügyfelek kellő távolságban tudjanak egymással találkozni, ügyeket intézni.

Az EK beadások időszakában érdemes átgondolni és mérlegelni a szélsőséges időjárás okozta kockázatokat is, melyek a különböző növénybiztosítási lehetőségekkel védhetőek ki. A falugazdászok ebben is tudnak segíteni.

Ha bármilyen további kérdés felmerül, a www.nak.hu weboldalunkon tudnak tájékozódni, a 06-80/900-365 telefonszámon pedig a központi ügyfélszolgálat munkatársai készséggel válaszolnak kérdéseire - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


- FrissMédia -