PUZZLE
Életmód
#szívmasszázs
#zene
#Macarena
#Staying Alive
Így menthet Ön is popzenére életet - videó
Hatékonyabb a szívmasszázs, ha a La Macarena ritmusára végzik.

Ezt állapította meg a barcelonai orvostudományi egyetem kutatócsoportja, mely szombaton mutatta be az eredményét az újraélesztési világkongresszuson, Koppenhágában. Percenként 100-120 érintés kell az optimális szívmasszázs esetében, ezért a La Macarena 103-as ritmusa tökéletesen megfelel a szent célnak. Barcelonában úgy próbálták ki a módszert, hogy orvostanhallgatókkal végeztettek szívmasszázst. Akik a La Macarena ritmusára masszíroztak, azok 74%-ban voltak eredményesek. Akik nem zeneszóra próbálkoztak az újjáélesztéssel, azok csak 24%-ban voltak sikeresek.


Csak a La Macarena felel meg a szívmasszázs céljaira? Szó sincs róla! Az újjáélesztési világkongresszusról beszámoló párizsi Le Figaro megírja: Franciaországban a Bee Gees együttes Stayin' Alive (életben maradni) számára végzik gyakran az életmentő szívmasszázst. Azt már mi tesszük hozzá, hogy nálunk is: a mentőszolgálat néhány éve videón népszerűsítette a módszert:


A Vöröskereszt szakértője persze megjegyzi, hogy a zene nem pótolja a szaktudást. Az újjáélesztés technikáját, a szívmasszázst előbb meg kell tanulni ahhoz, hogy aztán zeneszóra igazán eredményesen menjen az életmentés.


- FrissMédia -