KULTÚRA
Gasztro
#Rákóczi túrós
#recept
Húsvétváró Rákóczi túrós
Várjuk a húsvétot egy vagány, erdei gyümölcsökkel feldobott Rákóczi túróssal!

Erdei gyümölcsös Rákóczi túrós


Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg teavaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A töltelékhez:
3 db tojás sárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
2 evőkanál búzadara
fél citrom reszelt héja és leve
2 bourbon vaníliás cukor
erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)

A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
2-3 csepp citromlé

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, kivajazott és lisztezett tepsiben (35 x 25 cm) világosra sütjük kb.15 perc alatt, míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, rászórjuk az erdei gyümölcsöt és a sütőbe visszatéve készre sütjük. A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a porcukorral kemény habbá verjük és a túróra simítjuk. Pár percre visszatesszük a sütőbe, míg a hab rásül. (200 fokon)

Tipp: villával csíkokat húzva dekorálhatjuk a habot

Szöveg és fotó: Novák Viki