SPORT
Hihetetlen izgalmak után pontot mentett a Kisvárda!
Győzelem vagy halál. Ezt írták ki molinójukra a diósgyőri szurkolók, és úgy tűnt, a motivációs megoldás beválik, mert az első félidőben a Kisvárda csak egy lepattanó labdából tudott veszélyeztetni, inkább a Diósgyőr támadott.

Csapongó játék után aztán vezetést is szereztek a BAZ megyeiek. A Kisvárda Felipe kapus mellett legszorgalmasabb játékosa, Lucas ugyanis sajnos egy jobboldali beadásba szerencsétlenül nyúlt bele, így a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb felső sarkába. Az öngóllal Kisvárda-Diósgyőr a szünetben 0-1 volt.

A második félidőben a példaértékűen szurkoló várkerti vitézek “harcoljatok” rigmusa végre hatott, és két kisvárdai lehetőséggel kezdődött a játékrész. Utána nem sokkal ismét egy öngólveszélyes diósgyőri támadás következett.

A diósgyőrieknél Sesztakov tűnt ki ekkor igyekezetével, a Kisvárdánál Gosztonyi és Protics próbálkozott leginkább felvenni a harcot az ellenféllel. Küzdöttek a csapatok, mint malacok a jégen, az iramra semmi panasz nem lehetett. Újabb kisvárdai gólhelyzet következett, de Gosztonyi öt méterről előrevetődve mellé fejelt.

A 74. percben végre bejött Hugo Seco, a portugál fineszes megoldásai eddig mindig üdítően hatottak a Várda támadójátékára. A jól küzdő Gosztonyi megérdemelte a tapsot, merthogy ő is lement ezután, s bejött Horváth, hátha be tud erőltetni egy gólocskát a diósgyőri kapuba.

Aztán ehelyett a 82. percben egy ellentámadásnál Felipének kellett védenie egy éles szögből leadott lövést.

A ma ritka gyengén játszó Grozav helyett Negrut is bejött a Kisvárda csapatába, indulhattak az ívelgetések. Ekkor már sokat szimuláltak a diósgyőriek, nálunk sajna gyakran lefújják, amikor a védő nekiszalad a csatárnak és hanyatt esik.

A 91. percben aztán egyenlített a Kisvárda! A diósgyőri kapus a tizenhatos közepén kiöklözött egy labdát, de rossz helyre. Hugo Seco (aki a legjobb várdai mezőnyjátékos szerintem, jobb, mint Grozav) jobbal, gyönyörű mozdulattal a bal felső sarokba csavart. Akkor is bement volna, ha ott kapus!

Hihetetlenül izgalmas végjáték volt, utána még a Diósgyőr rúghatott szabadrúgást a 16-ostól pár méternyire, de maradt az állás, a végeredmény:
Kisvárda-Diósgyőr 1-1.