Tudomány és Technika
#wear space
#panasonic
#Japán
High tech szemellenzőben jobban koncentrálhat
A hatalmas, egybenyitott irodák hátulütője, hogy a közös térben zavarhatják egymást a kollégák. A fülhallgató segíthet ezen a problémán, a periférikus látás azonban így is csökkentheti a koncentrációt a munkavégzés során.

Egy új találmány mégis megteremtheti azt az illúziót, hogy saját privát térben tartózkodik a viselője: a Panasonic tervezőinek az az ötletük támadt, hogy egy fejre rögzíthető szerkezettel lényegében leválasztják annak viselőjét a környezetéről, hiszen az a hangokat is kiszűri és mivel mindkét oldalról eltakarja a szemet, az sem érzékelhető benne, hogy mások is vannak akár közvetlen közelben.


A cég a Wear Space nevet adta a koncentrációt javítani célzó szerkezetnek, aminek koncepciója benne van a nevében, azaz hogy a használói “teret viseljenek”. Maga az ötlet és a megvalósítás is kissé viccesnek is tűnhet, ha azonban megvalósul, a japán cégek dolgozói ezzel a fejükön maximalizálhatják munkavégzésüket – elsőként ugyanis kizárólag ott kerül majd forgalomba a Wear Space.

A Panasonic nem saját nevén futtatja majd az innovációt, megvalósításához ugyanis közösségi pénzgyűjtést indított. Ez volt az első alkalom, hogy a 100 éves cég egy termék ötletének megvalósításához ezt az üzleti modellt választotta, ami a terveik szerint felgyorsíthatja a fejlesztéseket.