KÉK FÉNY
#viharkár
#küzdelem
#felszámolás
Heroikus küzdelem a viharkár felszámolása - fotók
Mint írtuk tegnap, a viharban megsérült egy 12 ezer voltos távvezeték rendszer tartóoszlopa, mára kiderült, hogy 10 darab oszlop a földön fekszik és több oszlop bár áll, de megrongálódott. A károk elhárítása több hetet is igénybe vehet.

Több tucat egység éjjel-nappal dolgozik, így az E-ON munkatársa, a közútkezelők kisvárdai kirendeltségének dolgozói megfeszített tempóban dolgoznak, bár mint mondják a végét még nem látják.

A katasztrófavédelem részéről közel háromszázan, hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységek, valamint önkéntes mentőszervezetek ötvenhárom településen dolgoznak folyamatosan hatvan technikai eszközzel, a csütörtöki vihar okozta károk megszüntetésén.

Folyamatosan érkeznek az önkéntes egységek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. A káresemények mielőbbi felszámolása érdekében több megyéből további hivatásos tűzoltókat vezényeltek a kárhelyszínekre. A beavatkozók munkájukat a társszervekkel szoros együttműködésben végzik - monda lapunknak Dudás Szilvia, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A legtöbb munkát még mindig a kidőlt, lehasadt faágak eltávolítása és a károsodott tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítása adja. Egyre több fogyasztási helyen van újra áram, azonban harminckilenc település, több mint tízezer fogyasztóját még érinti a szolgáltatás kimaradása. Valamennyi fő- és mellékútvonal, valamint vasútvonal járható, elzárt település nincs.

A megyében a legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán vannak.