AKTUÁLIS
#robbanás
#Nyírbátor
Hatalmas robbanás Nyírbátorban - videó
Szerencsére irányítottan, de egy Nyírbátor látképét jelentősen befolyásoló ipari létesítménynek mondtak örök búcsút. Speciális robbantási szakértők több napi előkészületet követően, a régi gabonatároló hatalmas épületét robbantották fel. Az eseményről dr. Simon Miklós a térség kormánypárti képviselője készített videót.

A vasbeton gabonatároló silók robbantását ma délelőtt hajtották végre. A robbantások pontos időpontját szirénával jelezték. A robbantást a második, két rövid szirénahang után hajtották végre.

A magas, nagyméretű építmények gyors, biztonságos és gazdaságos robbantásos bontását a miskolci DETONET Kft. végezte el, a cég több évtizedes gyakorlattal rendelkezik ilyen téren. A robbantásokat úgy végzi, hogy a védendő közművekben, lakóépületekben kár ne keletkezzen, személyi sérülés se történjen.

Magas és nagy tömegű építménynél a lerobbantott objektum is vibrációt kelt környezetében, ezért a siló becsapódási pontjában megfelelő magasságú homoksáncot építettek a vibrációs hatások csökkentéséért. Természetesen a vasbeton siló robbantásakor is, a robbantások szeizmikus és léglökési hatását a vasbeton silókhoz legközelebbi épületeknél, a Bóni és Táncsics utcákba és a védendő objektumoknál független szakértők mérték.