KÉK FÉNY
Halat sütött, most az életéért küzdenek Kisvárdán
A kilencvenedik életévét betöltött házaspár nyári konyhája égett a földig, eddig tisztázatlan körülmények miatt. A bácsit mentőhelikopter szállította a kisvárdai kórházba.

A katasztrófavédelem közleményéből az tudható, hogy a lángok Dombrádon a Petőfi utcában csaptak fel, ahol kigyulladt egy körülbelül tíz négyzetméter alapterületű melléképület csütörtök délután. A tűzhöz Kisvárdáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz, melyek jelenleg is tartanak.

A helyszínen megtudtuk, hogy az ingatlanban egy idős házaspár élte mindennapjait. Az idős néni ágyhoz kötött, párja is mozgáskorlátozott, mankóval jár.

A szomszédok úgy tudják, hogy a bácsi halat akart sütni ebédre a családi ház mellett lévő „nyári konyhában”, amikor sütés közben felcsaptak a lángok. Az idős ember próbálta a tüzet eloltani, de részben mozgáskorlátozottsága miatt kudarcot vallott.

Információink szerint a tűzben egy gázpalack is felrobbant, a bácsi harmad- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították be a kisvárdai kórházba.

- FrissMédia -