KULTÚRA
Programok
#Kemecse
Hagyományőrzés Kemecsén
Méghozzá szeptember 12-én a ISI-tónál. Lipők Sándor, a település polgármestere szerint: hagyományainkat őriznünk, értékeket teremtenünk kell! Ennek okán 2020. szeptember 12-én egész napos programokkal készül Kemecse.

A kulturális, sport, játék, retró és gasztronómiai programok hasznos időtöltést kínálnak minden korosztály számára, miközben az egészséges életmód jegyében ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a vendégeket. A nap zárásaként az ismert és közkedvelt mulatós, Kocsis Janika lép a színpadra.

Reggel hétkor zenés ébresztővel veszi kezdetét a hagyományőrzés, majd a botokat a tóba lógatva kifogják Kemecse legnagyobb halát, azaz lesz horgászverseny is. És ha azt gondolná, hogy a főzőverseny a halételekre korlátozódik, téved hisz’ 10-től burgonyás ételek főzésben jártas versenyzőké lesz a főszerep.

Lesz még küzdősport-bemutató és fánkevő verseny – ha nem sikerült volna jól a burgonyás étek. Fél egykor ünnepélyes megnyitó veszi majd kezdetét, amikor is megtudhatják, hogy ki fogta ki Kemecse legnagyobb halát, és ki főzött valamilyen kulináris élményt nyújtó burgonyás ételt.

Lesz még retró őrület a méltán népszerű Mentha Projekt közreműködésével. És ha már értékmentés-teremtés, nem maradhatnak ki a rétköz fergeteges néptánc csoportjai sem.

A rendezvény, bár szabadon látogatható, regisztrációhoz kötött és mindenki saját felelősségére vehet részt rajta.