SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda
#ZTE
Győzött a Kisvárda a ZTE ellen!
Izgalmas lett a vége, pedig a kitámadó zalaegerszegiek ellen még több gólt szerezhetett volna a Kisvárda.

Mégis örülhettek a Várdai Vitézek és zúgott a "Csak a Várda!" szurkolás, mert egy gólt legalább sikerült szerezni, míg a Várda kapuját megőrizték a góltól.

Két veszélyes támadás volt az elején, az egyik végén gyakorlatilag 3 méterről fejelhetett a Kisvárda játékosa, de nem találta el a kaput. Az ilyen ziccereket kellene megtanulni kihasználni, és nem lenne a gond. A másik oldalon a zalaegerszegiek játékosa ügyesen kavargatott a 16-oson belül, majd ballal rátekerte a kapura. Már verve volt a kapus és a kapuban álló kisvárdai védőnek sem volt esélye, ám a kapufa végül megmentette a hazaiakat a góltól.

Már úgy tűnt, hogy döntetlennel mennek a csapatok az öltözőbe a szünetben, amikor egy jobb oldali akciót követően a középre lőtt labdát Lucas 20 méterről a kapura küldte. Nem volt túl erős lövés, el sem ment a kapuig, hanem lepattant a fűre, de annyira sarokra helyezte a Várda klasszikusa, hogy az bevánszorgott a kapu bal oldalába. Ráadásul a Zalaegerszeg kapusa a takarás miatt nem is vette észre, csak az utolsó pillanatban, hogy hova tart a labda.

Ezzel együtt jogos volt a kisvárdaiak öröme.

Kisvárda - Zalaegerszeg: 1-0.

A második félidőben lényegében nem volt komolyabb helyzete a Zalaegerszegnek, inkább a Várda akarata érvényesült. Camajnak volt egy visszahúzott csel után egy gyönyörű tekerése jobbal, de kitornászta a zalaegerszegiek kapusa.

A félidő derekán az ötös sarkáról fejelhetett tisztán a Várda játékosa, de nem sikerült jól helyeznie a labdát, pedig remek helyzetben volt. Aztán a vége felé több alkalommal is kettő az egyben vihették volna a kisvárdaiak a zalaegerszegiek kapuja felé a labdát, miután a ZTE megpróbált egyenlíteni, emiatt teljesen fellazult a védelme. Mégsem sikerült gólt szerezni, mert egy jó passz mindig hiányzott a végén.

Volt egy olyan szituáció, amiben addig cicáztak a Várda támadói, hogy már a közönség kezdte el biztatni őket, hogy lőjetek! Végül a 16 méteres tekerés a kapu fölé szállt.

Az utolsó pillanatban még kapott egy szögletet a Zalaegerszeg, de kivágták a Várda védők.

Maradt a végeredmény: Kisvárda - Zalaegerszeg: 1-0.