INTERJÚ
Gosztonyi jól van, de fél évig még biztosan nem játszik
A június 9-i, Mezőkövesd elleni bajnokin súlyos sérülést szenvedett Gosztonyi András. A Kisvárda FC középpályását mentőautó vitte el a stadionból. Arról kérdeztük, hogy mi is történt, hogy van most és mikor láthatjuk újra a pályán.

- Annyit tudunk, hogy a 35. percben rosszul lépett, a földön maradt és le kellett cserélni. Mi is történt pontosan?

- Volt egy szabad labda, amit átvettem és amint leértem a földre, elszakad az Achillesem.

- Nagyon fájt?

- Abszolút nem, viszont tudtam, hogy baj van. Igazából a műtét utáni éjszaka fájt a legjobban, de azóta semmi fájdalmam nincsen.

- Hogy bírja, hogy tétlenségre van kárhoztatva?

- Szerencsére itt vannak a szüleim, segítenek nagyon sok mindenben. Nincs nagy nyugalom itt a házban, a két kisgyerek mindig ad munkát - a lehetőségeimhez mérten próbálok segíteni ebben a feleségemnek. Bár ez most annyira nem kivitelezhető, fekvőgipszem van még két hétig.

- A gyerekek mennyi idősek?

- A nagyobbik fiú most lesz hároméves, szombaton, a kicsi meg kettő augusztusban.

- Isten éltesse a szülinapost. Ön mikor léphet előreláthatólag újra pályára?

- Mikor játszhatok megint? Őszintén szólva még nem tudom, attól is függ, milyen gyors lesz a rehabilitációm. Bízom benne, hogy minél hamarabb. De ez azért relatív ennél a sérülésnél. Viszont optimistán úgy gondolom, sikerül minél hamarabb. De minimum egy fél év lesz.

- A rehabilitáció miből fog állni?

- Az Achilles-ín nyújtása lesz a kulcs, hogy ne kössön be és a rugalmasságát nyerje vissza. Ez gyógytorna lesz különböző gépekkel, amit a klub biztosít. A klub szakemberei koordinálják majd az egészet.

- FrissMédia -

Fotó: Nemzeti Sport - Balogh László