INTERJÚ
Fóliaruha és CD-bikini - a Kisvárdán született Miss Édennel beszélgettünk
Az ország talán legizgalmasabb szépségversenyét nyerte meg a 23 éves, Kisvárdán született és Záhonyban felnőtt Laczkó Valentina. Nem csak szépnek, kreatívnak is kellett lennie. A Miss Éden Hungary címért hulladékból tervezett ruhákban lehet pályázni. A modell szépsége mellett a zsűri azt is figyelembe vette, hogy az adott lány stílusához mennyire illik az általa megálmodott ruhaköltemény.

- A ruhád buborékfóliából készült és gyönyörű volt. Hogy jutott eszedbe, hogy pont ezt az anyagot válaszd?

- Mikor öt évvel ezelőtt Budapestre költöztem, a csomagolásból sok buborékfóliám megmaradt. A verseny tökéletes alkalom volt arra, hogy újrahasznosítsam. Régi lepedőből készítettem egy szoknyát, arra varrtam rá a fóliát. Hogy még szebbé tegyem, készítettem rá kukászsákból egy masnis övet is.

- A tervezés és a kivitelezés is a te munkád?

- Igen, minden lánynak saját magának kellett elkészítenie a ruháját. Egyedül felvenni viszont aligha tudtam volna, de a szüleim elkísértek - ők segítettek felvenni a ruhát, megnézni, hogy áll rajtam. Nagyon sok mindenbe támogattak engem.

- Volt fürdőruhás forduló is. Ott mit viseltél?

- A bikinihez CD-ket használtam. Nagyon sok ismerősömnek maradt felesleges CD-je, nekem pedig megmaradt egy régi bikinim. Nem akartam kidobni, és erre nagyon jó volt felhasználni. Ráragasztottam a CD-darabokat.

- Milyen volt maga a verseny?

- Nagyon élveztem az egészet. Először a Miss Éden Hungary email-címére kellett minden lánynak képet küldenie magáról, ez alapján döntötték el, hogy ki vehet részt a versenyen. Ami most virtuális formában folyt, egy Facebook-os beszélgetőcsoportban értesítettek bennünket a tudnivalókról. Volt, aki otthon készítette el saját magáról és a ruhájáról a videóját, de akik vállalták az utazást, mint én is, azokról Ráckevén, a Duna Relax Hotelben forgattak videót, külön-külön. Ezeket aztán összevágták és élőben leadták kedden délután a Miss Éden Hungary oldalán. A koronavírus miatt sajnos most a vonulás elmaradt.

- A többiek ruhái hogy tetszettek neked? Volt köztük kedvenced?

- Mindenkié nagyon kreatív volt, különösen tetszett a maszkból készített bikini.

- A hétköznapokban is környezetvédő vagy?

- Igen, teljesen környezettudatos vagyok, már évek óta odafigyelek erre. Például soha nem szemetelek, szelektíven gyűjtöm a hulladékot és emellett energiatakarékos is vagyok: időben kihúzom a telefontöltőt, soha nem hagyom a villanyt égve ott, ahol nem tartózkodom. Ez azért jó, mert kevesebb fosszilis energiát használok el, és ezzel a Föld élettartamát is növelem.

- Azt elárultad, hogy fogorvosi asszisztens vagy. A szabadidődben mit csinálsz?

-Régebben részt vettem egy modell fotózáson ami nagy élmény volt számomra és ez is inspirált arra, hogy elinduljak a versenyen. Túrázni is szeretek, a későbbiekben hosszabb túrákra is szívesen beneveznék, olyanokra, amelyek díjakkal, érmekkel járnak. Szívesen vagyok a természetben, és ha látok ott szemetet, amit mások eldobáltak, összegyűjtöm és a kukába dobom.Nagy állatbarát vagyok, kutyatulajdonos. Kiskoromban volt papagájom és régen lovagoltam is.

- 18 éves voltál, amikor eljöttél Záhonyból. Ott is érettségiztél?

- Igen, a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium iskolában.

- Szüleid ma is ott élnek. Milyen gyakran jársz haza?

- Ritkán, inkább a szüleim szoktak feljönni. A kutyusommal, egy törpespiccel nehezebb utazni. De egy idő után mindig honvágyam van, és akkor haza szoktam menni. A barátok miatt is, hisz a legtöbbjük ma is Záhonyban él.

- FrissMédia -