PUZZLE
Életmód
Kisvárdai lány lett a legszebb környezetvédő
A Tiszta városok mozgalom keretében rendezték meg a Miss Éden környezetvédelmi szépségversenyt. Ezúttal ez az esemény is a virtuális térbe költözött a járvány miatt.

z újrahasznosítható hulladékanyagokból készített ruhákat gyönyörű modellek mutatták be, akik egyben versenyeznek is, ezzel is népszerűsítve a környezetvédelem értékeit. A virtuális rendezvényen külhoni magyar versenyzők is részt vehettek.

A zsűri egyöntetű döntése alapján az első helyezett, a verseny királynője Laczkó Valentina lett, aki Kisvárdán született és 5 évvel ezelőtt költözött Budapestre.

Első udvarhölgye a 17 éves Kovács Vivien lett, aki a szlovákiai Komáromból származik, és jogi pályára készül.


A második udvarhölgy, a verseny harmadik helyezettje Fekete Vivien.


Ők hárman 100 000 forintos ösztöndíjat is kapnak a címek mellé.

A zsűri a kreativitást, a kivitelezést, a hordhatóságot egyaránt figyelembe vette, akárcsak azt, hogy a modell stílusához mennyire illik az általa megálmodott ruhaköltemény. Maklári Tót Attila az ítészek nevében rámutatott arra, hogy a lányok, akik ezeket a ruhakölteményeket létrehozták, a fenntartható jövőre hívták fel a figyelmet.

A Tiszta Városok Mozgalom a Tiszta Városok Egyesület tevékenysége már mintegy 20 éve, célja az egyetemes környezetvédelmi értékek védelme és a környezetvédelmi célok népszerűsítése Európa és a világ városaiban. A Tiszta Városok egyesület partnereivel közösen különböző európai városokban Tiszta Városok rendezvényt szervez. A hulladékruha-tervezői pályázat a legsikeresebb része a projektnek.

A Tiszta városok mozgalom része egy nagyszabású középiskolai környezetvédelmi verseny is, melynek szintén most volt az eredményhirdetése. Erre a hulladékruha bemutatók után került sor, a verseny szünetében. Az első helyezett itt Antal Ádám lett, aki 100 ezer forintos ösztöndíjban részesül. Az első 80 helyezett ajándékcsomagot is kap az oklevelek mellett.

- FrissMédia -