NAGYVILÁG
Belföld
#rendőrség
#bűnmegelőzés
#közúti ellenőrzés
Fokozott rendőrségi ellenőrzés jön
Hétfőtől hat napon át fokozottan ellenőrzi a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat a rendőrség a Tispol (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) éves ellenőrzési terve alapján - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.


Az európai szintű ellenőrzés során elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, továbbá a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.


Budapest, 2007. július 31. Egy rendőr egy autóbuszt állít meg, amikor nemzetközi buszjáratokat ellenőriznek a BRFK közlekedésrendészet, valamint a Közlekedési Főfelügyelet munkatársai a fővárosban. Az ellenőrzések során vizsgálják a buszok műszaki állapotát, a vezetők pihenőidejére vonatkozó szabályok betartását és a sebességmérő berendezés által rögzített adatokat is. MTI Fotó: Füzesi Ferenc

(MTI/Füzesi Ferenc)

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel és a lőfegyverrel kapcsolatos, valamint a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Forrás: hirado.hu