KÉK FÉNY
#komp
#mentés
#Tisza
#Tiszatardos
Félig a víz alá bukott kompot mentenek a Tiszán
​Megsüllyedt és körülbelül fél testtel a vízszint alá bukott a Tiszatardos és Tiszalök között közlekedő komp szerda délelőtt, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határán.

A helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a megsüllyedt komp műszaki mentését. Az egységek előbb kötelekkel próbálják stabilizálni a járművet, hogy ezután szivattyúk segítségével megkezdhessék a víz kiszivattyúzását a felszín alá került testből. A járművön senki nem utazott, elsődleges információink szerint így az eset során senki nem sérült meg.

Jelenleg a szerencsi katasztrófavédelem munkatársai a komp műszaki mentésén dolgoznak. Nehezíti a mentést, hogy a komptest 2/3 víz alá került, így a tervezett mentés - kihúzzák gépi csörlővel a kompot - kudarcot vallott. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy baleset miatt a kompközlekedés szünetel, kerülni a tokaji híd felől lehet.

A helyiek elmondás szerint a gondot a tiszalöki erőmű zsilipeinek a kinyitása okozhatta, aminek hatásra a mederben hirtelen csökkent a vízszint, így a komp megfeneklett, majd az ismét emelkedő vízszint hatásra megtelt a komp hajóteste vízzel - ezt az információt a szakemberek nem erősítették meg a helyszínel, mivel nem nyilatkozhatnak.

- FrissMédia -