SPORT
Labdarúgás
Félidei vezetés, karnyújtásnyira a biztos éremtől a kisvárdai futballisták
45 perc választja el Révész Attila csapatát a dobogótól és az európai kupaszerepléstől.

„Az volt a cél, hogy ma a legfrissebb játékosaink fussanak ki a pályára” – indokolta Révész Attila szakmai igazgató a néhány helyen kisebb meglepetést okozó kisvárdai kezdőcsapatot, amelyből Mesanovic és Cirkovic is kimaradt. A kijelölt csapat viszont már az Újpest elleni bajnoki legelső perceiben nekilátott annak, hogy igazolja a szakmai stáb döntéseit.

Rögtön a 4. percben rezdült a háló a vendégeknél. Az Újpest ellen rendre jól játszó Bumba tört be a tizenhatoson belülre a bal összekötő posztján, majd némi lövőcselezés után laza és elegáns technikával tekert tizenegynéhány méterről a bal alsóba. 1-0!

A következő feljegyzendő történés egy sajnálatos sérülés volt, amely a a Vidinél joggal kegyvesztetté váló, Újpesten viszont újra kivirágzó georgiai csatár, Budu Zivzivadzét érte. A támadó a 25. percben hagyta el a pályát, helyére Katona állt be.

A forgatókönyv aztán ismét a labdarúgásról szólt, méghozzá nem is akárhogyan. A Kisvárda szerzett újabb gólt: egy remekül átemelt labdát Asani lőtt el laposan, pattogósan a hosszú sarok felé az ötös sarkáról, a kisebb göröngyökön bucskázó játékszer el is suhant Pajovic keze alatt, és a védők sem értek vissza. 30. perc, 2-0!

A kétgólosra hízó hátrány meg is kongatta a vészharangokat a lilák háza táján, akik offenzívabb felfogásra álltak át. Milos Kruscsics taktikai változtatásai a félidő hajrájára érettek góllá – egy szöglet után a várdai védők pont a legmagasabb újpestire nem figyeltek, a 44. percben Diaby fejesével szépített az Újpest, 2-1!

A kapott góllal kapcsolatban talán csak annyi a pozitívum, hogy jobb épp a szünet előtt kapni, mint egyből utána. Ha esetleg elbízták volna magukat a fiúk, a legjobbkor józanította ki őket a vendég találat, amellyel együtt a Révész-csapat egy félidőre van a biztos dobogótól.

- FrissMédia -