KÖZÉRDEKŰ
#KCSP
#Kőrösi Coma Sándor Program
#utazás
#pályázat fiataloknak
Fantasztikus ösztöndíj-lehetőség fiataloknak!
Ösztöndíjprogramok az északi félteke országaiba és a Kárpát-medence szórványmagyarságához.

A Kőrösi Csoma Sándor-programmal az Egyesült Államokba, Kanadába, Európai számos országába, Izraelbe és Törökországba, a Petőfi Sándor-program keretében pedig Erdélybe, a Felvidékre, a Vajdaságba, Horvátországba és a Muravidékre mehetnek ösztöndíjasok. Július végéig lehet jelentkezni.

A KCSP és a PSP program célja, hogy ösztöndíjasokat küldjön ki a világ magyarságához a diaszpórába és a Kárpát-medencei szórványmagyarsághoz. Az ösztöndíjasok ott közösségszervezéssel foglalkoznak.

Míg eddig csak 20 éves kortól lehetett pályázni, mostantól azonban már a 18. életévüket betöltő, érettségizett magyar állampolgárok is pályázhatnak ösztöndíjasnak. A pályázók cserkésztevékenységben, hagyományőrzésben, oktató-nevelő munkában, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenységben segítik majd a magyar közösségeket.


A nemzetpolitikai államtitkárság tájékoztatása szerint az ösztöndíjra pályázók és a fogadószervezetek is elektronikus formában jelentkezhetnek a www.kulhonimagyarok.hu, valamint a www.korosiprogram.hu, illetve a www.petofiprogram.hu oldalon keresztül elérhető pályázati felület kitöltésével július 31.-ig.

A programok tervezett megvalósítási ideje október 1. és 2024. június 30.; a pályázatokat július 10. és 31. között lehet benyújtani.