KULTÚRA
Gasztro
#Sárvár
#Spirit hotel
#V4 újságírók
Ezzel a menüvel viszik a magyar konyha jó hírét a V4 országok újságírói
Az ország egyik sztárséfje, a több nemzetközi versenyen is dobogós Borda Attila álmodta meg azt az étel- és italsort, melyek a magyar gasztronómia jó hírét viszik Csehországba, Lengyelországba és Szlovákiába Sárvárról.

A V4 országok újságírói ismerkednek a magyar turisztika sikereivel és az évek óta nemzetközi, illetve hazai díjakat bezsebelő sárvári wellness hotel, a Spirit ötcsillagos szolgáltatásaival. A gálavacsorára a szálloda séfje pazar menüsort állított össze.

Előételként hideg libamájat szervíroztak medvehagymával, beluga lencsesalátával, illetve medvehagyma levest füstölt lazaccal, posírozott tojással. Mindehhez a Pelle Pincészet Tokaji Betsek hárslevelűjét kínálták a 2015-ös évjáratból.

A következő fogás gombás rizottó volt párolt tokhallal, hollandi babbal, valamint 2016-os Egri Boldogságos Cuvée-vel a St. Andrea szőlőbirtokról.

A juharszirupban pácolt szarvasfilé paszternákfelfújttal, zöld spárgával, paprika és borsópürével került az asztalra, a 2HA pincészet Szent György-hegyi Birtok Cuvée-jének társaságában, 2014-ből.

A pisztácia, csokoládé, narancs desszertet Tokaji Édes Kövek 2010 kísérte, Lenkey Géza pincéjéből.

Nem csoda, hogy a vendégek nem fukarkodtak a dicséretekkel a pazar és elegáns lakoma után.

- FrissMédia -