SPORT
Labdarúgás
Ezüstérem az év első tornáján
A megye legjobb lánycsapatai mellett Kisvárda is ott volt.

Nívós tornának ígérkezett a hétvégen, vasárnap Mátészalkán megrendezett, 4. Szi-Zo Sportszer Kupa lány U19-es teremlabdarúgótorna. Nem is csalatkoztak a kilátogató szurkolók és a résztvevő csapatok sem, mert nagyszerű összecsapások, gyönyörű gólok és drámai pillanatok egyaránt tarkították az egésznapos rendezvényt. A megye legjobb lánycsapatai mellett, három másik megye is képviseltette magát a már többéves hagyománnyal rendelkező teremtornán.

A résztvevő csapatok voltak: Mátészalkai MTK, Nyírség NSC, Várda Labdarúgó Akadémia, DVSC-DLA, Mezőkövesd-Vénusz, Újpest FC

Lányaink nagyon szép, egyenletes, teljesítményt nyújtva szerezték meg a torna második helyezését. A csapatok körmérkőzéses rendszerben alakították ki a végső sorrendet.

Eredmények:

VárdaLA–DVSC-DLA 1–5 (gól: Hrinkó Délia)

Nyírség NSC–Várda LA 2–2 (gól: Kovács Barbara, Zelei Dóra)

Mátészalkai MTK–Várda LA 2–5 (gól: Kovács Barbara 2, Zelei Dóra, Demjén Zsuzsa, Hrinkó Délia)

Várda LA–Újpest FC 1–1 (gól: Hrinkó Délia)

Várda LA–Mezőkövesd-Vénusz 3–0 (gól: Kovács Barbara 2, Farkas Ágota)

A végeredmény: 1. DVSC-DLA, 2. Várda Labdarúgó Akadémia, 3. Újpest FC, 4. Mezőkövesd-Vénusz, 5. Nyírség NSC, 6. Mátészalkai MTK.

Csapatunk tagjai voltak: Kiss Fanni, Hrinkó Délia, Mező Emese, Zelei Dóra, Kovács Barbara, Kőrizs Bella, Veres Júlia, Farkas Ágota, Bukta Bianka, Novák Panna, Baksa Lili, Demjén Zsuzsa, Oláh Ágnes, Nagy Laura Bettina.

A torna legjobb játékosa: Kovács Barbara (Várda Labdarúgó Akadémia)

Szabó István vezetőedző értékelése: – A torna nagyszerűen illeszkedett a bajnoki felkészülésbe. A felkészülésünk ezen időszakában nagyon nehéz még nagypályára, minőségi csapatok ellen mérkőzést lekötni. Ezért is veszünk rész szívesen hasonló kaliberű tornákon, ahol a lányok kimozdulhatnak egy kicsit a heti edzésmunka monotonitásából. Az ellenfelek mindegyike jó erőt képviselt a tornán, a DVSC viszont egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből. A második hely, főleg egy ilyen erős mezőnyben, sikernek mondható! Gratulálok a lányoknak az elért helyezéshez, a játékon pedig van még idő javítani.