SPORT
#röplabda
Ezüst Szegedről
Ezüstérmet szerzett a U13-as röplabda országos döntőben a Nyíregyházi Sportcentrum U13-as B csapata.

Az U13-as döntőre hétvégén a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében került sor. Moravszki Gyula együttese a csoportmérkőzéseken az MTK és a Gödöllő gárdájával mérkőzött meg.

Az MTK-tól 2:1-re kikapott, majd gödöllőieket 2:1-re sikerült megverni a NYSc csapatának. A "körbeveréseknek" köszönhetően a nyíregyháziak végül bekerültek a legjobb nyolc közé, ahol már a RÖAK-os lányokkal szemben kellett a pályán bizonyítaniuk. Végül 2:1-es nyíregyházi győzelem született, ami elegendő volt a legjobb négy közé jutáshoz. Ezt követte az elődöntő, ahol Moravszki Gyula együttese 2:1-es végeredménnyel ütötte ki a gödöllőieket.

A döntőben a Nyíregyháza a Békéscsaba ellen lépett pályára, amikor is a békéscsabai csapat - két szettben - verte a nyíregyházi együttest. A csapatok díjazását követően többek közt, egyéni díjazásban részesült Daniló Alaxandra a Nyíregyházi Sportcentrum röplabdása.

Az ezüstérmes csapat névsora: Daniló Alexandra, Klebersz Lili, Birta Zoé, Mezősi Laura, Sitku Panna, Kormány Gréta, Pradlik Tímea, Farkas Réka, Racskó Míra, Fórizs Flóra, Farkas Gréta, Székely Eszter

Edzők: Moravszki Gyuláné Éva, Moravszki Gyula

Fotó: MRSZ utánpótlás