AKTUÁLIS
Ezekre ügyeljen a szabolcsi temetőkben a hétvégén
A rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkben, és azok környékén a vagyonbiztonságra és a közlekedés rendjére Mindenszentek ünnepén és halottak napján. Ajánlásokat is megfogalmazott.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan útra kelnek a sírkertekbe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában - hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A leglátogatottabb sírkertekben rendőrök és polgárőrök is figyelnek a látogatók vagyonbiztonságára és a biztonságos közlekedésre, amit esetenként egyes helyeken karos forgalomirányítással, forgalomtereléssel is segítenek. Ezért kérik, hogy ne megszokásból közlekedjünk, figyeljük a közúti jelzőtábláka, és az útburkolati jeleket, valamint a rendőrök és a polgárőrök jelzéseit.

Hosszabb utazás előtt javasolt ellenőrizni az autó műszaki állapotát, felszereltetni a téli gumiabroncsokat, az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedni és előre útvonaltervet készíteni.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A héten a temetők környezetében megnő a gyalogosok száma, ezért fontos türelmesen, fokozott körültekintéssel megközelíteni a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. A gyalogosokat pedig arra figyelmeztetik, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat betartva, a számukra fenntartott járdán közlekedjenek, az úttesten átkeléshez pedig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire hívják fel a figyelmet a nagyobb forgalmú sírkertekben, valamint azok környékén.

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a rendőrség ajánlásait:

Csak annyi pénz vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van.

Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a síroknál.

Lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe.

A parkolókban hagyott gépjárművekben látható helyen ne hagyják értéktárgyaikat (telefon, táska, kabát, stb.), helyezzék azokat a csomagtartóba.

A zsúfolt helyeken közlekedőknek számolni kell a zsebtolvajok megjelenésére, ezért legyenek elővigyázatosak, a táskájukat tartsák zárt állapotban, szorosan testközelben.

- FrissMédia -