KÖZÉRDEKŰ
#májustól
#szemetes
#személyes
#unió
#tilos
Ezeket TILOS májustól a szemétbe dobni!
A személyes adatokat biztonságosan kell tárolni, ha pedig már nincs rájuk szükség, meg kell semmisíteni azokat. Ha mégis történik úgynevezett adatvédelmi incidens, a bajt azonnal jelezni kell a felügyeletnek. Mindezt - a szigorú hazai szabályok mellett - májustól már uniós rendelet is előírja.

Májustól már nem landolhatnak a kukában személyes adatokat tartalmazó papírok, dokumentumok. Nagy büntetés jár azért, ha például a szeméttelepen rólunk szóló nyomtatványra, igazolásra, szerződésre, vagy önéletrajzra bukkannak. A személyes adatokat biztonságosan kell tárolni, ha pedig már nincs rájuk szükség, meg kell semmisíteni azokat. Ha mégis történik úgynevezett adatvédelmi incidens, a bajt azonnal jelezni kell a felügyeletnek.

Mindezt – a szigorú hazai szabályok mellett – májustól már uniós rendelet is előírja. Az általános adatvédelmi rendelet célja, hogy az unió határain belül teljes egészében azonos legyen a személyes adatok védelme. A szakértők azt tanácsolták, hogy ne duplikáljuk az adatokat.

- Friss Média -