PUZZLE
Életmód
#hajápolás
#cukor
#bőrradírozás
#fejbőr
#sampon
#hajmosás
Ez történik, ha cukrot adsz a samponodhoz
Igen, jól olvastad, cukrot! Lehet, hogy elsőre őrültségnek tűnik így hajat mosni, de állítólag sokkal szebb lesz tőle a loboncod! Hogy miért? Olvass tovább és kiderül!

Arra már korábban adtunk tippeket, hogyan varázsolhatsz magadnak dúsabb hajkoronát, és mit kell használnod ahhoz, hogy gyorsabban megnőjenek a tincseid. De szoktál azon is gondolkodni, hogyvajon elég gondosan ápolod-e a fejbőrödet?Mert bizony, ha egészséges sörényt szeretnél, ezt sem hanyagolhatod el! Gondolj csak bele, az arcápolás is több lépésből áll, ugyanígy a fejbőrödet is tisztítani, hidratálni, sőt még hámlasztani is kell. Dr. Francesca Fusco, egy New York-i bőrgyógyász szerint erre pedig tökéletes eszköz a hagyományos kristálycukor!

„Csupán annyi a teendő, hogy egy evőkanálnyi cukrot hozzáadsz a samponodhoz hajmosásnál, ami gyengéden fellazítja és leradírozza a fejbőr felszínét. De persze ne felejtsd el alaposan kiöblíteni a szemcséket” – magyarázta Dr. Fusco a brit Marie Claire-nek. Így sokkal eredményesebben tisztíthatod le a felgyülemlett koszt a fejbőrödről, ami az elhalt hámsejtek eltávolításával új életre kel. Jól hangzik, ugye? Azonban ezt a műveletet, nem szabad túl gyakran végezni a hajadon, ahogy bármely más hámlasztásnál, itt is időt kell hagyni a regereálódásra, különben a fejbőröd nem lesz képes fenntartani a saját, természetes egyensúlyát. A bőrgyógyász ajánlása szerint minden harmadik-ötödik hajmosásnál érdemes beiktatni egy cukros radírozást. Na, te kipróbálod?


Forrás: cosmopolitan.hu