PUZZLE
Életmód
#méz
#iskolák
#megye
#reggeli
#Mézes Reggeli
Európai Mézes Reggeli a megyében
A Nyíregyházi Méhészek Egyesületének köszönhetően a megyében Nyíregyházán, Nyírpazonyban, Nyírturán, Dombrádon és Napkoron is kóstolhattak mézet az óvodások és az iskolások.

Az egyesület méhészei több helyszínen, óvodákban és iskolákban népszerűsítik ezekben a hetekben a gyerekek körében a mézet. Az Európai Mézes Reggeli 2017 – programsorozat egyik állomása volt ma az Arany János Gimnázium, Általános iskola és Kollégium. A diákok több fajta mézet kóstolhattak meg ezen a napon, köztük Nyíregyháza alpolgármesterének díjnyertes mézét is. Dr. Urlich Attila három éve csatlakozott a nyíregyházi egyesülethez, azóta aktívan méhészkedik.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén november 24-én rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot. Magyarország első alkalommal 2014. novemberében csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az ország teljes területén összesen 67 iskola vett részt a kezdeményezésben.

2016-ban már 500 helyszínen, közel 100.000 gyerek részvételével tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal, és meg is kóstolhatták azokat. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra.

-Frissmédia-