SPORT
Először rajtol a szomszédban a székely kerékpáros körverseny
Most először indul Magyarország területéről a Székelyföld Kerékpáros Körverseny. A nemzetközi sporteseményt augusztus 9 és 13 között tartják, Ön is szurkolhat a debreceni rajtnál!

Több mint 90 kilométeres lesz az első, Debrecenből induló és oda visszaérkező etap, 300 méteres sprintbefutóval. Összesen 120 versenyző méri össze az erejét augusztus 9-én kedden délelőtt 10 órától a Nagyerdei Stadion mellett, a körforgalomnál. A rendezvény ingyenes.

Az első magyarországi szakaszt követően Erdélyben, Maros, Hargita és Kovászna megyéken kerekezik át a Giro d’Italia mintájára immár 16. alkalommal megrendezendő verseny mezőnye.

A debreceni első után a második etap Marosvásárhelyről rajtol és Csíkszeredában zárul, a harmadik szakaszon Csíkszeredából Sepsiszentgyörgyre kerekeznek a sportolók, a negyedik versenynapon Sepsiszentgyörgyről indulva, Erdővidéken át Székelyudvarhelyre érkeznek, a zárószakaszon pedig a Székelyudvarhely – Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda útvonalon haladnak majd.

A körversenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

- FrissMédia -