PUZZLE
#magyar kutyafajták
#USA
Előrelépett egy magyar fajta az USA kutyás toplistáján
Huszonhatodik alkalommal is a labrador retriever lett a legnépszerűbb kutyafajta az USA-ban. A magyar fajták közül a vizsla évről évre egyre jobb helyezést ér el az amerikai ebtenyésztők klubjának szokásos éves listáján.

Az 1884 óta működő American Kennel Club (AKC) listájának történetében csupán négy fajta - a labrador, az uszkár, a beagle és az angol cocker spániel - fordult meg az első helyen. Közülük minden korábbi rekordot felülírva a labrador immár zsinórban 26. éve birtokolja a trónt.

A 2016-os rangsor is az újonnan nyilvántartásba vett kutyák fajták szerinti megoszlásán alapul.

A labrador után a német juhász, a golden retriever, az angol buldog, a beagle, majd a francia buldog következik a sorban, ami azt jelenti, hogy a legjobb hatos mezőny sorrendje nem változott 2015-höz képest.

A vizsla már a 31. legnépszerűbb fajta volt az USA-ban tavaly, szemben az egy évvel korábbi 32., illetve az azt megelőző 34. hellyel. Olyan közkedvelt fajtákat előzött meg, mint például az ír és az angol szetter, a dalmata vagy a csau csau.

A puli öt helyet visszaesve a 159. lett, a kuvasz 15 helyet hátralépve csak a 165., a komondor pedig 14 hellyel került lejjebb a listán, a 177. helyre.

A teljes listát itt lehet megtekinteni:

Forrás: MTI

-Friss Média-