AKTUÁLIS
#Anarcs
#Kisvárda
#Gyulaháza
#Ajak
#károk
Elképesztő károk térségünkben - fotók
Emberi ésszel fel nem fogható az a pusztítás amit tegnap délután okozott az évszázad vihara. Anarcson az őspark a földdel lett egyenlő - pótolhatatlan a veszteség.

Ma délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Román István és a térség országgyűlési képviselő, dr. Seszták Miklós, valamint Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere a térség viharkár sújtotta településeit járták be.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétezer káresemény történt a viharral kapcsolatban. A károk felszámolása folyamatban van, a Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel dolgoznak mindenütt a megye érintett településein. Román István kormánymegbízott, mint a Megyei Védelmi Bizottság elnöke jelenleg helyszíni szemlét tart a megyében történt káreseményeknél. A kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a viharkárokat szenvedettek részére segítséget nyújtson.

Azonnali intézkedéseket hoztunk, amelyek nyomán a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok számára a vis major kérelmek benyújtásához.

A kormányhivatal – a Megyei Agrárgazdasági Kamarával együttműködve – megkezdte a mezőgazdasági károk felmérését, és áttekintették, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás. A Vásárosnaményi, Mátészalkai, Kisvárdai Járási Hivatalok munkatársai a helyszíneken vannak, és részt vesznek a kárelhárításban, a kormányhivatal gépjárműveivel folyamatosan segítik a munkát. Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, az önkormányzatok polgármesterei, munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén.

Román István kiemelte: szinte csodával határos, hogy nem követelt emberéletet a megyére tegnap lecsapott vihar.

A kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközt bevet, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet a megye minden érintett településén. A kormánymegbízott Seszták Oszkárral, a Megyei Közgyűlés elnökével közösen felhívással élt a karitatív szervezetek felé, arra kérve őket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel segítsenek a bajba jutottakon.

Fotóink Anarcson, Kisvárdán, Gyulaházán és Ajakon készültek.