KÉK FÉNY
#Szepessy Zsolt
Elítélték Szepessy Zsoltot, holnap újabb ügyben áll a bíróság elé
A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. december 11-én folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése bűntett miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szepessy Zsoltot - az ítélet nem jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott által vezetett Összefogás politikai párt a 2014-es országgyűlési képviselő választási kampányra fordítható, közel 300 millió forintos állami támogatásban részesült. A párt a számviteli előírásokat azonban nem tartotta be, könyvvezetési, beszámoló készítési kötelezettségének nem tett eleget, amiért a felelősség a párt elnökét, Szepessy Zsolt vádlottat terheli. Mivel a párt bizonylatai hiányosan álltak rendelkezésre és az előző évre szóló beszámolóját sem adta le, ezért 2013. és 2014. évekre vonatkozóan a párt vagyoni helyzetének áttekintése meghiúsult.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, melyet a Nyíregyházi Törvényszék bírál el.

Szepessy holnap ismételten ítélethirdetésre mehet, ugyanis a Nyíregyházi Járásbíróság 2017. szeptember 15-én nem jogerős ítéletével befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A II. rendű D. N. vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. IV. és V. rendű vádlottat befolyás vásárlása bűntette miatt egyenként 6-6 hónap, végrehajtásában 1-1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, míg a III. rendű T. Z. vádlottat felmentette az ellene emelt vádak alól. Az ítélet ellen az ügyész, az I. és II. rendű vádlott jelentett be fellebbezést. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2013-ban az I. és II. rendű vádlott legalább 594 ukrán személytől vett át több, mint 100 millió forintot honosítási eljárás elintézése céljából, azonban az átvett összeget a vádlottak saját céljaikra fordították.

Az ügyben a másodfokú bíróság várhatóan holnap hoz ítéletet.

Fotó: FrissMédia/archívum