18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#levelek
#láncfűrészes támadó
Elítélték a leveleki láncfűrészes támadót
"Szétverem a fejed, levágom az orrod, megszülesztem a gyereket" - ezekkel fenyegette meg egy leveleki férfi az élettársát egy brutális őrjöngéssé fajuló vita hevében. A férfi azóta a börtönbüntetést tölti, kérdés, hogy amikor szabadul, nem támad-e rá ismét a volt élettársára.

Leveleken egy 49 éves férfi először a volt élettársa gépkocsiját verte szét, majd délután a közös otthonuk tornácát darabolta fel egy láncfűrésszel, miközben azt kiabálta, hogy te leszel a következő. A férfi nem volt ittas és tudatmódosító szerek hatása alatt sem állt.

A jogerősen három év hat hónap fegyházra ítélt férfi a múlt év februárjában kiszabott büntetésen kívül 23 évet ült börtönben. A terhelt fia nem érti, hogy mi történt az apjával. "Nem ilyen az én apám, mostanság már nem iszik, de ha dühös, fékezhetetlen indulatok dúlnak benne, nem tudja kezelni az érzelmeit" - mondta a fiú.

1c327d4e8a-a335c312211028urcanon.jpg

Mintegy alátámasztva a terhelt fiának szavait az októberi láncfűrészes támadást követően, a decemberi letartóztatásból kiengedett férfi ismét volt élettársa házánál kötött ki, ott rátörte az ajtót a félelemtől reszkető nőre. Betörve az ajtó ablakát megszerezte a kulcsot az akkor már barikádként az ajtó elé tolt asztalról és a nőt egy karóval arcon vágta. A nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, eltört az állkapocs csontja.

47de6d54b5-a337c380211030macanon.jpg

Az agresszív férfit ismét letartóztatták, majd 2023 februárjában el is ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság három év hat hónap fegyházra és négy évre a közügyektől is eltiltotta, mint különös többszörös visszaesőt. Az ítéleti tényállás a vádirati tényállással egyezően került be a határozatba és a büntetés is a mértékes indítvánnyal egyező, mivel a férfi lemondott a tárgyalás jogáról és elismerte teljeskörűen a bűnösségét. Fellebbezést csak a büntetés enyhítése érdekében jelentett be, azonban a Nyíregyházi Törvényszék háromtagú bírói tanácsa nem enyhített, így az ítélet jogerőssé vált.

A férfi azóta fegyházban van, kedvezményesen nem szabadulhat. Az azóta megszületett gyermeke apja szabadulásakor négy és fél éves lesz.