KÉK FÉNY
Letartóztatta a bíróság a láncfűrészes őrjöngőt
​A vádlott eddig 23 évet ült börtönben, legutóbb 2020 novemberében szabadult egy erőszakos bűntett miatt. Most a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 30 napra elrendelte a férfi letartóztatást bűnismétlés veszélye miatt. A jelek szerint a gyanúsított férfinak súlyos problémái vannak az indulatkezelés terén.

Mint arról portálunk elsőként számolt be, Leveleken egy 49 éves férfi először a volt élettársa gépkocsiját verte szét, majd délután a közös otthonuk tornácát darabolta fel egy láncfűrésszel, miközben azt kiabálta, hogy te leszel a következő. Mint ma kiderült, a férfi nem volt ittas és tudatmódosító szerek hatása alatt sem állt - ezt a gyanúsított közeli barátja mondta el. A férfi fia is jelen volt ma a bíróság épülete előtt, ahova édesapját vezetőszáron, bilincsben hozták.

A mára megszelídült férfin az eltelt 49 nyár és a 23 év börtön okozta ráncok között felcsillanó szemek a fiára tekintettek. A néma csend sokkal többet mondott el a szavaknál: nem érti, hogy mi történt vele. Nem ilyen az én apám, mostanság már nem iszik, de ha dühös, fékezhetetlen indulatok dúlnak benne, nem tudja kezelni az érzelmeit.

Amit a gyanúsított oldaláról megtudtunk, reggel abból a házból indult el dolgozni, aminek a tornácát késő délután felaprítottaegy láncfűrésszel. Előzménye, hogy a nő kiadta a férfi útját előtte való este. Azonban a nő másnap 10 környékén felhívta, hogy bevérzett - állítja a gyanúsított. A férfi megijedt, aggódott. Elkezdte hívogatni a nőt, aki nem reagált a hívásokra, ekkor ült be a kocsiba és ment a nő szülei házához. Itt szóváltásba került a nő édesanyjával, aminek a következménye a volt élettárs kocsijának a szétverése lett.

Késő délután sem csillapodott a férfi dühe, amit elmondása szerint az váltott ki, hogy a nő nem állt szóba vele. Dühe a tornác tartóoszlopainak szétfűrészelésben csúcsosodott ki.

Kapcsolatukat egyébként a nő féltékenysége mérgezte - állítják a barátok. A nő folyamatosan féltékeny volt a férfi volt kapcsolatára: rendszeresen meggyanúsította a férfit, hogy megcsalja.

Mint írtuk, a gyanúsított bűnlajstroma egy könyvet is megtöltene: kisebb-nagyobb bűncselekményekért az élete felét töltötte már eddig börtönben. Különös visszaesőként mindenféle kedvezményből kizárásra került. Most a megalapozott gyanú szerint rongálás és garázdaság miatt kell felelnie, amiért akár öt évet is kaphat.

Ügyvédje úgy véli, hogy védencét fontos lenne megvizsgálni egy igazságügyi elmeorvos-szakértőnek, és igazságügyi pszichológus szakértőnek, hiszen felmerülhet, hogy valamilyen tudati elmezavar okozza, hogy védence nem tudja kezelni a dühkitörést. A férfit úgy tudjuk, hogy két alkalommal is kezelték a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban.

A ma meghozott végzés végleges.