KÉK FÉNY
Láncfűrésszel támadt a volt élettársára egy 49 éves férfi egy szabolcsi településen
​A kemecsei rém tette után az edzett olvasó azt hihetné, hogy annál brutálisab nőbántalmazás nem létezik. Erre most egy Nyíregyházához közeli településen történt eseménysorozat rácáfolni látszik. A nő héthónapos terhes. A megszületendő gyermek édesapja a támadó, aki nem tudta elfogadni, hogy a nő szakított vele. A neveket a család védelme érdekében megváltoztattuk.

Minden oka megvolt Bettinek, hogy szakítson a 49 éves férfival. Ha ivott, kezelhetetlenné, agresszívvá vált. Betti édesanyja értetlenül szemlélte és egyben aggódva vetítette elő lányának: ennek a kapcsolatnak rossz vége lesz. Betti nem hallgatott az anyai intő szóra. "Az én életem" - mondta. 10 éve elköltözött a szülői házból. Nyolc éve adott életet kislányának. Így éltek együtt, amikor megismerkedett az élettársával.

Betti tudta, hogy a férfi közel élete felét börtönben töltötte különböző, jellemzően erőszakos bűncselekmények miatt. Legutóbb hat évet ült börtönben. Amikor szabadult, Betti közel engedte magához, s élete szerves részévé vált a férfi. Vonzalma - bár voltak intő jelek -, egyre erősebb volt, ami a vészjelzéseket tompította. "Megváltozik, tudom kezelni, nem támad rám" - hitegette magát és az anyukájával is ezt próbálta elhitetni. Bár az édesanyai szív folyamatosan jelzett és ezt tudtára is adta lányának, Betti nem foglalkozott vele. Majdhogynem az anyuka volt a rossz.



Információink szerint az agresszív férfi egy ideje már zaklatta a nőt, esetenként bántalmazta is. Legalábbis a karját jó párszor erőteljesen megszorította, ami nyomot is hagyott. Egy ideje a nő próbálta kerülni a kapcsolatot, a telefonhívásokra nem reagált. Mígnem 27-én a férfi megjelent Betti szüleinek a házánál. A nő kocsija menetkészen, feltankolva az utcán állt. Jó okkal félelemtől vezérelve keresett menedéket Betti és a lánya. A férfi haraga olthatatlan és a 23 év börtön is megtette hatását.

A férfit az sem hatotta meg, hogy a nő az ő gyermekét várja. Lesújtott iszonyú erővel: "A következőt te leszel!". Dühét a nő kocsiján töltötte ki. Gyakorlatilag szétverte az autót. A családon a félelem lett úrrá, tárcsázták a 112-t. Ezt jól hallotta a támadó is, de ez nem akadályozta meg a további brutalitást.

"Szétverem a fejed, levágom az orrod, megszülesztem a gyereket" - ordította, majd elviharzott. Ami ezután történt, arra nincsenek szavak.

A férfi hazament egy láncfűrészért, majd a nő házához ment. Ott üvöltve a fent citált szavakat elkezdte a tornác tartóoszlopait átvágni. Átvágta mind a hat tartó gerendát, a tornác összeroskadt. A házból nem jött ki senki. A nő az egykori szülői ház biztos menedékében várta a fejleményeket. Volt élettársát ekkor már keresték a rendőrök, hiszen a feljelentést megtették. A férfi még este is próbálkozott, fenyegetve ment le Betti szüleihez, itt fogták el a rendőrök.

Jelenleg rongálás és zaklatás miatt folyik az eljárás. A rendőrség javasolta a férfi letartóztatását, az ügyészség egyetértve a javaslattal indítványozta azt. A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója hétvégén dönt az indítványban foglaltak ismeretében.