AKTUÁLIS
#Nyírtelek
#Ajak
#füstjelző
Életmentő készülékeket adtak át
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság füstérzékelő készüléket adományozott a Katolikus Karitász közreműködésével hétfőn Nyírtelken, az Önálló Élet Házában élőknek.

A készülék átadására a „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű kampány keretén belül került sor, amelyet a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt indított el. A füstérzékelők kiosztásának a célja egyrészt a tűzmegelőzés fontosságára a figyelemfelhívás, másrészt a szelektív gyűjtés és a személyes felelősségvállalás fontossága. A kampány keretén belül a füstérzékelő készülékek a karitatív szervezetek közreműködésével jutnak el a rászorulókhoz.

Hétfőn Nyírtelken hét fogyatékkal élő embernek adott át ilyen készüléket a Katolikus Karitász részéről Mészáros László megyei igazgató, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes.

Ajakon két család kapott

Mint írtuk korábban, két ajaki család kapott ilyen életmentő berendezést a katolikus egyház karitatív szervezetének bevonásával. Tűz esetében maximálisan 5-6 perc áll rendelkezésre a menekülésre, ennyi idő alatt van még esély arra, hogy a bent rekedtek épségben elhagyják égő otthonukat - mondta Leskovivs Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. Egyben reményét fejezte ki, hogy a most átadott berendezések segítenek életet menteni.

- FrissMédia -