PUZZLE
Életmód
#tippek
#tavasz
#fáradság
#sportolás
Egyszerű tippek, amikkel legyőzhetjük a tavaszi fáradtságot
A tavasszal sokszor nemcsak a csodás virágzás, hanem a levertség is együtt jár, az óraátállítás pedig csak tovább kuszálja a helyzetet. Szerencsére van néhány egyszerű trükk, amivel felvehetjük a harcot a fáradtság ellen.

Keljetek korábban

Talán visszásan hangzik, hogy a fáradtság ellen éppen a koránkeléssel lehet tenni, de tapasztalatból mondjuk, hogy a megfelelő napindítás elengedhetetlen ahhoz, hogy utána kellő energiával és lendülettel lássatok neki a feladatoknak. Reggelizzetek, kávézzatok nyugodtan, olvassátok el a napi híreket, és irány a munka! Meglátjátok, a harmonikus reggelek, mennyit jelentenek.

Sportoljatok

Az egyik legjobb módszer arra, hogy formába lendüljünk, és legyőzzük a tavaszi fáradtságot a testmozgás. Életerővel tölt fel, és a közben felszabaduló endorfinnak köszönhetően még boldogságot is okoz. Ha eddig nem sportoltatok rendszeresen, akkor se aggódjatok, sosem késő elkezdeni, a kondíciótokat még most is egyszerűen fel tudjátok javítani. Higgyétek el, megéri! Mi például rengeteg kihagyás után néhány hete kezdtünk el újra futni, a rendszeres mozgás miatt pedig sokkal energikusabbnak és lendületesebbnek érezzük magunkat.

Vitaminokból sosem elég

A legjobb persze, ha nem kapszula formájában, hanem gyümölcsökkel és zöldségekkel viszitek be a szervezetetekbe. Sok gyümölcsnek ugyan még nincs szezonja, de narancsot és almát már most is érdemes otthon tartani, hiszen mindkettő vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ugyanígy ügyeljetek arra, hogy az étkezéseitek megfelelő mennyiségű zöldséget tartalmazzanak. Ha erre odafigyeltek, sokkal egészségesebbek lesztek.

Ügyeljetek a folyadékbevitelre

A rendszeres és megfelelő folyadékbevitel frissen tart, regenerálja a sejtjeinket, amik működéséhez amúgy is elengedhetetlen a víz. Ezért is érezhetjük magunkat fáradtnak és levertnek, ha nem viszünk be elég folyadékot a szervezetünkbe. Nőknél a javasolt mennyiség naponta legalább 2,2 liter víz, míg a férfiaknál kicsivel több, minimum 3 liter.

Irány a friss levegő

A természet közelsége mindig pozitív energiákkal tölti fel az ember, a jó időben pedig külön élvezet a friss levegőn lenni. Irány a közeli erdő, keressétek fel a legjobb hazai vadasparkokat, vagy látogassatok el valamelyik csodaszép kastélyparkba. Ha egyikre sincs lehetőségetek, üljetek ki egy kávézó teraszára a kedvenc olvasnivalótok vagy egy Nők Lapja társaságában.

Lélegezzetek jól

A helyes légzés csökkenti a stresszt, és mivel friss oxigén jut általa a szervezetünkbe, üdébbnek, élénkebbnek érezzük magunkat tőle. Ha tehát már a vízivás és a töménytelen mennyiségű kávé sem segít, végezzétek el a megfelelő légzőgyakorlatokat, és garantáltan felébredtek majd.

Nevessetek

A nevetés növeli a boldogságszintünket, így pedig energiával tölt fel. Próbáljatok minden nap valami pozitív dologba kapaszkodni, igyekezzetek meglátni a jót még a rosszabb helyzetekben is. Ha vidáman szemlélitek a világot, és sokat nevettek, a fáradtság is jobban elkerül majd benneteket.


Forrás: noklapja.nlcafe.hu

-Friss Média-