AKTUÁLIS
Egyre népszerűbb a Határok Nélkül Teniszakadémia
​Évről évre többszáz diák ismerkedik meg a teniszezés örömével és van, aki itt köt egy életre barátságot a tenisszel, sok esetben innen kerülnek ki az új tehetségek. A népszerűség egyenes hozadéka, hogy nívós versenyeket is rendeznek az országosan is egyedülálló komplexumban.

Rabb Éva, az akadémia vezetője elmondta a megnyitón, hogy hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre az ITF MT100-as HNTA Kupa a Szabolcsveresmarti Teniszakadémián. A vezető úgy fogalmazott, hogy ez az az akadémia, ahol nincsenek sem határok, sem korlátok, melyek akadályt szabhatnak az álmoknak.

A verseny fővédnöke, dr. Seszták Miklós a megnyitón rámutatott, hogy amikor ITF Szenior Tenisz KUPA megnyitóján állunk, szinte érezhető a siker és győzelem érzése a levegőben. Itt csak győztesek lehetnek. "Nem is lehetnek mások, hiszen azzal, hogy itt vagyunk és a teniszütő nyoma szinte már belevésődött a kezek redőibe, azzal az elhivatott sport szeretettel, amely mindenkiben benne van, az már győztessé tette Önöket" - jelentette ki Seszták Miklós.

Az ünnepségen szót kaptak a sportesemény szponzorai is, akik évről évre fontosnak tartják, hogy a sportolni vágyok küzdelmeit támogassák. A háromnapos torna záróakkordjára vasárnap kerül sor, amikor értékes ajándékokkal távozhatnak a legjobb eredményt elérő junior teniszezők.

Emlékezetes, hogy 2022-ben Debrecen után itt rendezték meg a háromnapos ITF Senior Tenisz Vidékbajnokságot. A versenyre közel 80 nevezés érkezett akkor. A komplexumot 30 ezer négyzetméteren építettek fel, benne egy 50 fős kollégiummal, főépülettel, 18 teniszpályával. A különleges és az országban egyedülálló teniszpályák egy része télen is használható..