SPORT
#jet-ski
#Levelek
Egy lépéssel közelebb az Európa bajnoksághoz - videó
Kasza György tarolt az V. országos jet-ski bajnokság második futamán Leveleken, a Vizisport és Szabadidő Centrum hatalmas taván. A két versenynap (szombat-vasárnap) alatt összesen 21 versenyszámban mintegy 20 versenyző indult el a rajttól köztük a többszörös világbajnok Kasza György.

Családias légkör, remek hangulat, nagy küzdelmek Minden adott volt, hogy egy remek versenyhétvégét zárhassanak a versenyzők. A leveleki versenyt dr. Szabó Tünde sporttért felelős államtitkár nyitotta meg, aki e verseny fővédnökei is volt. Megnyitójában kitért arra a tényre - habár országunknak sok olimpia, világ- és Európa bajnoka van -, hogy ennyi világ- és euróapabajnok legyen egy helyen, ilyen csak a magyar Jet-ski bajnokságon látható. A hétvégi versenyen kilenc nemzet sportolói, köztük a V4 országok versenyzői is indultak.

Az államtitkár, aki családjával együtt érkezett a verseny helyszínére, elmondta, hogy ez a sportág 50 éves múltra tekint vissza hazánkban, ami azóta hihetetlen technikai fejlődésen ment keresztül. Szabó kiemelte, hogy a sportvezetők felelőssége abban is áll, hogy az ilyen sportágakat is támogassák, hiszen ahhoz, hogy a versenyzők álmaik megvalósuljanak, erre is szükség van. A sportszakember reményét fejezte ki, hogy "hamarosan sok nemzetközi sporteseményét láthatnak itt a leveleki tavon" utalva a remények szerinti jövőre megrendezésre kerülendő Európa jet-sky bajnokságra.

Ez a verseny nem csak Leveleké. Az eredmények és a siker a megyéé


Mikucza Tamás, aki 37-es rajtszámmal maga is több kategóriában starthoz állt, és az egyikben harmadik helyezést érte el, elmondta, hogy az Európa bajnokság megrendezésnek lehetősége lassan nem álom, hiszen 90 százalék az esély a megrendezésre. A fejlesztések már ebben az évben is látványos eredményt hoztak és a munka nem áll meg. Amennyiben elnyerjük a Eb rendezési jogát - fogalmazott Mikucza - nem 9, hanem 37 nemzet sportolói lesznek itt a leveleki tavon.


Egy-egy ilyen nagy volumenű nemzetközi sportesemény megrendezése kihat az egész térségre, hiszen jelentős lökés ad a turizmusnak, ami megyénk kitörési pontja is egyben, s a kettőt összekapcsolva - sport és a turizmus - a gazdasági élénkülés motorja is egyben.

Nézzék meg a helyszínen készült videónkat!