KÉK FÉNY
Egy közútkezelő dolgozót gázolt halálra a felelőtlen száguldozó
40-es sebességkorlátozás, forgalomirányítás és tökéletes út- és látási viszonyok ellenére halálra gázolt egy felelőtlen autós egy, a feladatát ellátó dolgozót.

A baleset kora délután történt a Nagykállót Újfehértóval összekötő úton az előbbi határától mintegy 500 méterre. A padka karbantartását végző közútkezelő munkatársai épp a munkaterület végső biztosítási feladatait látták el, amikor a Nagykálló felől érkező kisbusz a forgalmi korlátozás és a forgalomirányító jelzése ellenére áttért a lezárt forgalmi sávba és az ott épp a bóját kihelyező munkást elgázolta. A férfi az ütközés erejétől először a motorháztetőre, majd a szélvédőre csapódott, életét a gyors és szakszerű ellátás ellenére nem lehetett megmenteni.


Az elgázolt férfi munkatársai sokkos állapotban próbáltak segíteni a bajba jutott munkatársuknak, de tehetetlenek voltak, mindannyian némán álltak az út szélén könnyeikkel küszködve. Nem értették, hogy a gázoló mit csinált és miért tért át a lezárt forgalmi sávba, miközben a saját sávjában szabadon haladhatott volna.


Információink szerint a férfi arra hivatkozott, hogy valami leesett a kocsiban és azt akarta felvenni.

Ez a baleset 2022 óta immáron a 37. Legutóbb egy hete történt egy baleset az M3-as autópályán, miután egy kamion árokba lökte a brigádszállító autójukat.


Legtöbbször a közlekedők figyelmetlensége miatt történnek a balesetek és kérik, lassítva érkezzenek az autósok, ha látják, hogy munkaterületnél járnak. Figyeljenek a sárga villogós járművekre, az előjelzésekre, és tartsanak nagyobb távolságot, amikor mellettük haladnak el.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával büntetőeljárás keretében vizsgálják a rendőrök.