KÉK FÉNY
#embercsempészet
#Barabás
Egy évig nyomoztak mire elfogták az embercsempészeket
Embercsempészés miatt vettek őrizetbe két férfit a szabolcsi nyomozók. Az egyik gyanúsított ukrán állampolgár, a másik várpalotai. Volt egy harmadik társuk is.

A szabolcsi rendőrök Budapesten fogtak el két férfit egy 24 éves várpalotait és egy 49 éves ukrán állampolgárt. A megalapozott gyanú szerint a férfiak június 16-án pénzért 4 ismeretlen állampolgárságú migránsnak nyújtottak segítséget az ukrán-magyar államhatár illegális átlépéséhez, majd gépjárművel Nyugat-Európába szállították őket - írja a rendőrség honlapja.

A személyek mozgását a térségben a Barabási Határrendészeti Kirendeltség hőkamera-kezelője észlelte, de akkor nem találták meg őket. A közel egy évig tartó nyomozás eredményeként a szabolcsi nyomozóknak sikerült beazonosítaniuk és budapesti tartózkodási helyeiken elfogniuk az embercsempészés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. Harmadik társukat, egy 27 éves barabási férfit, aki szállást adott nekik két nappal korábban már kihallgatták. A rendőrök szerint az ügyben még további gyanúsítások várhatóak.