AKTUÁLIS
Durvulnak a foglakoztatási adatok megyénkben
A Nemzeti Foglakoztatási Szolgálat adatai szerint áprilisban megyénkben 32 881 volt a regisztrált álláskeresők száma. Ez az előző hónaphoz képest több mint 5 százalékos növekedést jelent. Tavaly december óta folyamatosan emelkedik ez a mutató. Az áprilisi adatsor egyértelműen az új koronavírus miatt kialakult járványhelyzet következménye.

Egy hónap alatt 1673 fő vált munkanélkülivé, illetve ennyi munkavállalót regisztráltak álláskeresőként. 2019 azonoson időszakához képest ez év áprilisában 2145-tel több regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván megyénkben.

Egy hónap alatt 4540 nyilvántartott munkahely vált semmivé. Bár a csökkenés az egy évvel ezelőtti adatoknál is megfigyelhető volt, hisz akkor egy hónap alatt 4778 álláshely szűnt meg, de 2020 áprilisában több mint ezer betöltetlen álláshellyel kevesebb lett. Ez év áprilisában 5107 betöltetlen állás volt megyénkben, míg a regisztrált munkanélküliek száma elérte 32 881 főt. Míg ez év márciusában 7900, addig áprilisban 4772 fő lépett be a regisztrált munkanélküliek nyilvántartásába.

Foglalkoztatás megyénkben
Infogram


Márciusban megyénkben 4833 fő, áprilisban 6182 fő kapott álláskeresési járadékot.

2019 decemberéhez képest, amikor is 25710 fő keresett munkát, áprilisra már több mint 7 ezer fővel többen, 32 751-en voltak regisztrált munkanélküliek.

A járások közül a kisvárdait is elérte az új koronavírus miatt elrendelt korlátozó intézkedések hatása. A márciusi adatok még bizakodásra adtak okot, viszont a most ismertté vált áprilisi adatok sajnos kiábrándítóak, hisz egy hónap alatt 466-tal emelkedett a regisztrált munkakeresők száma. 13 járásunk közül itt növekedett áprilisban a legnagyobb mértékben a munkanélküliség. Ugyanakkor a kemecsei, az ibrányi valamint a nagykállói járásokban minimálisan ugyan, de csökkent a regisztrált munkanélküliek száma.

- FrissMédia -