SPORT
#Hosszú Katinka
#díszpolgár
#Fenyvesi Máté
Díszpolgár lett Hosszú Katinka és Fenyvesi Máté
A Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén Tarlós István főpolgármester Budapest díszpolgára címet adományozott Hosszú Katinkának és Fenyvesi Máténak.

Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik „a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek”.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó és a volt válogatott labdarúgó, országgyűlési képviselő mellett Bács Ferenc színművész, Bereményi Géza író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, Klinghammer István földrajztudós, térképész, az ELTE korábbi rektora és Szinetár Miklós színházi, opera-, tévé- és filmrendező kapott díszpolgári címet.

Az elismerésben posztumusz részesült László János, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke és Olofsson Károly Placid bencés szerzetes. A László Jánosnak járó elismerést felesége, Kertész Márta és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke vette át.

A szabadság napja, június 19-e alkalmából tartott ünnepi ülésen, a kitüntetések átadása előtt Tarlós István azt hangsúlyozta: "a ma kitüntetett tudósok, művészek, sportolók hosszú éveken, évtizedeken át kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítettek, szakmailag, erkölcsileg és emberileg is maradandót alkotva. Éppen ezért követendőnek, erőt, bátorságot adónak tekinthetjük őket, és tisztelettel hajtunk előttük fejet, kifejezve irántuk való, érzett megbecsülésünket. Ők megdolgoztak azért, hogy elérjék a többiek, sőt, a város lelkét, segítettek és segítenek bennünket abban, hogy támaszt és valódi értékeket találjunk, amelyekhez érdemes és kell is igazodni" - fogalmazott.

A főpolgármester köszönetet mondott a kitüntetetteknek, hogy közösségépítő és lélekerősítő munkájukért, példamutató helytállásukért, amellyel a fővárost, egyben pedig a magyar nemzetet gazdagították.


Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-